Kibrit Çöpü Mezarlığı
2022 141. kitabı
Evet, Kibrit Çöpü Mezarlığı kesinlikle ilk kitabından kat ve kat daha güzeldi. 1. kitapta ki erkek karakterimizi tanrısallaştırmak gibi betimlemeler yoktu ve olay örgüsü çok iyi oturtulmuştu. Hemen kısa bir özet geçecek olursak; İlk kitabı okuduğunu düşünerek bunu söyleyeceğim. Eğer ilk kitabı okumadıysanız spoiler yiyebilirsiniz! Özgür`ün ölümünü kaldıramayan Yosun ağır bir bunalımdadır ve çoğunlukla psikoloğu Bay K ile kalmaktadır. Son bir yılını neredeyse her gün intihara kalkışıp Bay K`nın onu kurtarması ile geçmişti. Kısacası günlük bir rutin haline gelmişti. Tabi, Anıl ile olan sahnelerini atlamamak lazım. İkisi her ne kadar arada sırada kavga etse de birbirlerine destek çıkması ve Anıl`ın yersiz esprileri ve komikliği kitabı canlı tutan tek etmendi diyebilirim. Her gün ölümün beterini yaşayan Yosun bir gün öldüğüne hiçbir zaman inanmadığı aşık olduğu adamı kanlı canlı karşısında görünce büyük bir şoka maruz kalır. Özgür`ün ona gerçekleri anlatmasına rağmen öfkesi ve onu istemesi kısa bir süre sürse de içinde barındırdığı özlem ağır basmıştı. Daha sonra ise Özgür başından geçenleri anlatır. Aslında üçü bir deneyin kurbanlarıydılar. Çocuk psikolojisi hakkında deney yapan psikiyatristler kimsesiz çocukları evlat edinerek onlar üzerinde psikolojik deneyler yapıyordu. Özgür ve Anıl o kimsesiz çocuklardan biriyken Yosun için durum daha farklıydı. Çünkü onun psikolojisini gözetleyen kişi kendi kanından olan biriydi... En yakını ona ihanet eden kişiydi. Daha sonrasında Özgür ve Yosun intikam almak için bu projesinin ardındaki isimlere ulaşır. Kitabın sonu çok heyecanlı bir yerde bitti ve 3. kitap ne yazık ki yıllardır çıkmıyor ama artık hemen çıkmalı.
Kibrit Çöpü MezarlığıBüşra Yılmaz · Epsilon Yayınevi · 20196bin okunma