•Gurur ve Önyargı
2022 24. kitabı
Selam ☻ Gurur ve Önyargı kitabı hakkında ne düşünüyorsunuz? Okumayanlar için bir göz atalım. Konusu şöyle; ... “ Kitap 1800’ lerin İngiltere’ sinde orta sınıf ve soylu kesim ailelerin yaşamlarını konu alır. Orta sınıfa mensup olan Bennet ailesinin evlilik çağına gelmiş beş kızı vardır. O dönemin şartlarıyla ailelerin mal varlıkları erkek çocuklarına verilmektedir. O nedenle kızların zengin bir eşle evlenmekten başka çareleri yoktur. Kitap; ana karakterlerimiz Mis Elizabeth ve Mr Darcy ‘ nin arasında ki aşkı anlatıyor. Son derece ciddi bir adamın, kadına olan büyük aşkından nasıl değiştiğini okuyoruz. “ ... Şöyle başlamak istiyorum. Harika bir kitap ama çok zor geldi bana. Okurken çok sıkıldım açıkcası. Kitapta çok fazla yabancı isim var ve bir süre sonra kafam karıştı gibi oldu, bu kimdi felan diye düşünüp başa tekrar dönüp baktığım oldu. Konusu olarak harika bir kitap ama anlatım şekli zordu. Olaylar pek ilerlemiyor gibi geldi bana, hep aynı şeyleri okuyomuşum hissine kapıldım. Ben daha öncesinde Gurur ve Önyargı’ nın filmini izlemiştim, çok da beğenmiştim filmi. Tabi okumak çok daha farklı bence. Sizlere tavsiyem önce kitabını okuyun daha sonra filmini mutlaka izleyin kafanızda isimlerden dolayı bir karışıklık oluyo filmini izlediğinizde kitaba tam hakim olmuş olursunuz. Genel olarak beğendim güzeldi, keşke daha iyi anlatıma sahip olsaydı diye düşünüyorum, okuması bu kadar zor olmasaydı mesela. Yine de iyi ki okumuşum. Sizlerde merak ederseniz bir göz atın derim. ☻
Gurur ve ÖnyargıJane Austen · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202598bin okunma