2022 27. kitabı
Çocukluk dönemimizde ailemizden gördüğümüz her şeyi doğru kabul ederiz. Bazı aileler çocuklarına sevgi ve saygının baskın olduğu bir ortam yaratırlar. Çocuğa anlayışla yaklaşırlar ve bağımsızlığını desteklerler. Çocuk sevilmeye değer olduğunu, değerli olduğunu hisseder. Özgüveni ve özsaygısı gelişir. Ancak bazı ailelerde korku ve suçluluk duyguları baskın olur. Çocuklara suçlu, değersiz, yetersiz, başarısız hissettirilebilirler ve bu çocuklar büyüdüklerinde de bu şekilde hissetmeye devam ederler. Özgüvenleri ve özsaygıları zarar görür. Bu duygular hayatlarına, ilişkilerine ve kariyerlerine de zarar verir. Bu kitap, ikinci gruba ait olan kişiler için hazırlanmış. Ailenizin hayatınıza vermiş olduğu zararları anlamak ve bu etkilerden kurtulmak için yapılabileceklerinize odaklanıyor. Kitap iki bölümden oluşuyor. İlk bölümde toksik aileler ve bu ailelerin davranışlarının çocuğun üzerindeki etkilerinden bahsediyor. Özellikle kitabın ilk bölümünü okurken kendinizle ilgili çok şey fark edeceğinizi düşünüyorum. Yaşadığınız olumsuz duyguların temellerine inme şansı bulacaksınız. Bu duyguların nedenlerini öğrenmek bile büyük bir rahatlama sağlıyor. Kimin doğrularına göre yaşıyorsunuz? Anne-babanızın onayını almak için kendinizden vazgeçiyor musunuz? Çocukluğunuzu yaşamamanızın şu an hayatınıza etkisi neler olabilir? Kitabın ikinci bölümünde ise ailenizin üzerinizdeki etkilerini azaltmak için yapabilecekleriniz anlatılıyor. Bu konuda yazılmış en başarılı kitaplardan biri olduğunu düşünüyorum. Mutlaka okumanızı tavsiye ederim.
1000k
Zor Bir Ailede BüyümekCraig Buck · İletişim Yayınevi · 20182,877 okunma