2022 37. kitabı
Kaç tane insan hayatı boyunca keşke demeden yaşamayı becerebilmiştir? Sanırım hiç keşke dememiş birisi yok denecek kadar azdır belki de yoktur. Her zaman sahip olamadığımız şeyde olur gözümüz. Keşke şunu şöyle yapsaydım acaba o zaman böyle olur muydu? Keşke öyle söylemeseydim o zaman daha iyi anlaşır mıydık onunla? Gibi gibi gibi... Düşündüğümüz zaman hergün önümüze bir sürü seçenek geliyor hayatımızın alacağı şekille ilgili bir sürü olasılık. Ve bunu aslında biz seçimlerimizle belirliyoruz. Bu belki de bizi büyük bir sorumluluk altına sokuyor çünkü bazı davranışlarımız sadece bizi değil çevremizdeki insanları da etkiliyor. Ama kimse bize farklı seçim yaparsak her şeyin daha iyi olacağı garantisini veremez. Nora ,30 larında çok mutsuz bir hayat süren kahramanımız, bir gün intihar eder. Ve kendini bir kütüphanede bulur. Kütüphanede sonsuz sayıda kitap vardır ve saat hep 00:00:00 ı göstermektedir. Bu sonsuz sayıdaki kitap Noranın farklı seçimler yapması haline gerçekleşecek hayatlarını içeren öykülerle doludur ve Noraya bunları deneyimleme şansı verilir. Eğer kendini ait hissettiği bir hayat bulursa orada yaşamaya devam edebilecektir. Peki Nora ne yapacak bir hayat mı seçecek ? Peki siz olsanız ne yapardınız yeni bir hayat seçer miydiniz?
Gece Yarısı KütüphanesiMatt Haig · Domingo Yayınevi · 202598,3bin okunma