Düşüncelerimin birebir bağdaştığı , anlatıldığı çok sevdiğim bir eser kendisi Genç Werther'in Acıları.
~ Kitabın içeriğine geçmeden önce çok sevdiğim bir ayrıntıyı söylemek istiyorum (daha doğrusu pek ayrıntı denmez bariz bir şey ama ne denir bilemedim ) - Okumayanlar İçin Spoiler Var - kitap kapağı... İlk kitapçıda gördüğümde acaba neden böyle bir resim seçmişler kitap kapağı için , neden sağ gözünün yanından bir yara var falan demiştim , kitabı bitirince o kadar çok bayıldım ki şu cümleye • Alnından giren kurşun, sağ gözünün yanından kafasına saplanmıştı.• İşte o an anladım bu kitabın derin anlamını.
Evet ilk önce kapaktan bahsetmem biraz değişik oldu o yüzden artık içeriğe geçebiliriz ^^ Hani ilk başta düşüncelerimin çok bağdaştığı bir kitap dedim ya gerçekten tam olarak öyle, böyle düşünmenin birçok sebebi var ama en bariz sebebi insanları kalıplara sokmamayı destekleyen , sınıflandırmayı saçma bulan , duyguları, yaşananları önemseyen Werther . Ona her anlamda katıldım lakin bu kısmına başlıbaşına bayıldım çünkü bence de insanları iyi/kötü , siyah/beyaz , yeterli/yetersiz diye kalıplara sokmak sınıflandırmak yerine , onları anlamak ne yaşadıklarını bilmek gerekir...
Duygularıma, hislerime tercüman olduğun için teşekkürler Werther her zaman düşünce tarzımda var olacaksın . Genç Werther’in AcılarıJohann Wolfgang Von Goethe