"Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldik"
2022 49. kitabı
Okunma: 22 Eylül 2022 21:32
Müjdeyi alınca dostlara haber saldım, bilhassa bir zamanlar Yenildik Hâce müstearlı, şimdilerde "Attar" olan dostuma.. O tanıştırmıştı beni Celal ağabeyin hikâyeleriyle. Üniversite 3. sınıfta büyük bir ruhi bunalım içerisindeydim. Bir takım metafizik kaygılarla dolup taşmış olan ruhumun haykırışları içerisinde, içinde bulunduğum profan çağın zihniyetine ayak uyduramayıp kendi kendimi toplumdan tecrit etmiştim. İnsanlara yabancılaşmış, "farklı" olmanın verdiği yalnızlık meyvesini tadıyordum. Kıymetli dostum "Attar" bana Celal ağabeyin "Bağsız Rabıta" isimli hikâyesini şifa olsun için yollamıştı. Okurken "ne kadar güzel!" dedim. Hayatın içinden, hayatın gerçekleriyle dolu, hakikatten yana behresi büyük, ulvi tasavvufi konular içeren ibretlik bir hikâyeydi. Tasavvufun başat noktası olan "mürşid"in rolü hikâyede sarahetle kurgulanmıştı. İnandıklarım ve hayat birbiriyle çelişmeden devridaim ediyorlardı. Kalbini yaşadığı çağa taşımış bir adam gördüm ben hep. Sekularizme karşı duran değil, sekularizme rağmen kalbinin sesiyle ayakta duran bir adamı.. çünkü asıl meziyetin şehirde dervişlik yapmak olduğunu, kaçışın bir çıkış yolu olmadığı da söyleniyordu. Daha sonra ve çok sonra Celal ağabeyin hikâyelerini okurken buldum hep kendimi.. yeni bir hikâye mi yazıldı mı hemen açar, okulmaya koyulurdum. Zamanın zehrine bulanmış ruhuma ilaç gibi gelirdi. Bu hikâyelerde türlü nasihatler aldım kulağıma değil kalbime mühürledim, yürünmesi gereken yollara şahitlik ettim, kalpsiz nasıl yol yürünmez ona tevafuk ettim. Geçmiş zaman kipiyle konuştuğuma bakmayın, hâlâ da bu böyle.. Şimdi bir kitabım olduğu için mutluyum. Ne zaman içim kararsa ve ümitsizlik kuyusuna düşsem, derdime ortaklık edecek, bana sen yalnız değilsin diye fısıldayacak mücessem bir dostum oldu artık. Daha önce okumadığım hikâyelerine de yer vermiş ağabey eserinde, ne iyi etmiş. Allah ondan ve yazdırandan razı olsun. Feyzi ve bereketi ziyâde olsun, kalemi yaralı ve yabancı gönüllere şifa olsun.. Kitapla kalıp onunla yaşayınız efendim, vesselam.
Hayat ve İnsan
Mutlu Çıkmazı SokağıCelal Kuru · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık · 202249 okunma
Her dem.🤍
Düşünüyorum da yaralı ve yabancı gönüllerden birisi de benim..
ggüll
güzel dostum, yaralı olduğun muhakkak ama yabancı değilsin; ezelden aşinayız birbirimize ♥️