Melek Terörist Fahişe
2022 44. kitabı
Kitap sade ve akıcı diliyle su gibi akıyor arkadaşlar. Londra da başlayan İstanbul da devam eden ve Atina da biten üç mekanlı işlenen bir konu. Holly röportaj yapılırken oldukça zeki genç bir bayanken oldukça muzip ve flörtöz davranışları ile de ana kahramanımız gazetecimizin başını döndürmeyi başarır. Hepsi planlanmıştır, arkadaşı ferit ile de tanışılır ve üçlü safiyane bir dostluk sürdürülür. sonra istanbul da türlü ayrıntılara girilir benim en çok ilgimi çeken şu transeksüellik kısmı ve on dört yaşındaki çocuğun genelevden kaçırılması olaylarında ki deneyimli gazetecinin nasıl kanabildiği. Sık sık kendime burada bir şey var burayı neden sorgulamıyor derken buldum. O kısımlar inandırıcı gelmemekle beraber Manukyan ın yanında bizim Holly kendi isteğiyle fahişelik yaparken Manukyan la ilgili(kara para aklaması) ve Ermeni terör örgütü Asala ve diğerleri arasındaki meseleleri kurgunun içine büyük maharetle yedirmiş Osman Balcıgil. Yazardan okuduğum bu beşinci kitabım, diline oldukça hakim olduğumdan kurgusunda ki aksaklıklar dikkatimden kaçmadı. Bütün önemli meseleler aslında hep herkesin görebileceği kadar ortalıkta gerçekleşiyor. Ortada diye herhalde kimsenin dikkatini çekmiyor. Meşhur Zürafa sokağının köşesindeki macuncunun, ayakkabı boyacısının, kadınlara güzel kokun vereyim abime bir esans diyen adamlarında hepsinin bir amacı olduğu gibi, içerde fahişelik yapanlarında amaçlı daha büyük karmaşık grift ilişkiler içerisinde oldukça siyasi olayların aktörleri olabileceği kimlerin aklına gelir ki. Devlet,mafya,genelevler arasındaki fi tarihi kadar eski meseleleri daha güncel bir dille ve kurguyla sunmuş bizlere yazar. Satır aralarında Manukyan ın özel hayatıyla da ilgili bazı gerçeklere vurgu yapıyor. Kısaca okuyun derim. Tavsiyemdir. #kitap#osmanbalcıgil#melekteröristfahişe #neokuyorum
Edebiyat & Roman
Melek Terörist FahişeOsman Balcıgil · Destek Yayınları · 20221,893 okunma