#kuklarizm
Her eserde değişik bir lezzet sunan bir kalem. Yazarımın uslubu muhteşem lakin dikkat edin bağımlılık yapıyor böylesi dünyayı sallayacak bir kalemi olan Yazarıma selam olsundu.
Öncelikle eseri okumaya başladığınızda kendinizi sorgulamaya başlayacaksınız. Öyle ince çizgiler üzerinde yürüyeceksiniz ki bunu anlatacak kelime bulamıyorum. Verilen sosyal mesajlar adeta beyninize kazınacak asla unutmayacağınız olgular oluşacak. Kusursuz kurgusu tam anlamıyla başınızı döndürecek. Eser, sizin karanlık perdeniz açıldığında üzerinize vuran ışık gibi algı denetimizin aslında “hey hayat kontrol benim elimde” dedirtircesine sizi yerden yere vuracak. İçine çekip çekip geri bırakılacaksınız bazı noktalarda bir cambazın ipin üzerinde yürüdüğü gibi dimdik bazı noktalarda ise düştüğünüz boşluktan kalkabilme çabanızı anlatacak. Şimdi hangi psikolojide olan bir insan her gün aynı yerde ve aynı duvarın üzerinde aynı
gerçeği izler ve bu gerçeği izlerken yaşamı renklere sığdırır ve hangi insan kurguladığı günün gecesini yaşar?
Bir kayıp anlatılırken yaşanırmı?
İnsanı insan yapan neydi?
Aşk gerçekten değer vermekmiydi?
Adalet kelimesinin anlamı bu kadar ince nasıl anlatılabilinirdi?
İnsan beynini neye esir edebilirdi?
Yaşam bir oyundan ibaretmiydi?
İnsan her yerde insanmıydı?
Ölüm bir başlangıç mı yoksa bir son muydu?
Vee zaman biri için durmuşken diğeri için neden hızlıca akıyordu?
Şimdi soruyorum Senmi benim kuklamsın yoksa benmi senin kuklandım?
Tüm bu soruların cevabını bu eserde en ince detayına kadar öğrenmenin keyfini yaşadım. Yazarımın anlatacakları varsa benim de dinleyeceklerim varmış.
HALİT BOZTEPE
#glcnkitaplığı