Puan vermedi·408 syf.····Okunma: 18 Kasım 2022 23:31 Ben Kirke, Madeline Miller...
Ben Helios'un kızı, Aiaie cadısı Kirke diye kendinden bahseden bir tanrıça ama cadı olan bir tanrıça.
Öncelikle kitaba biraz tereddüt ederek başladım mitolojik bir kitap olması mitolojiyle pek bir bilgimin olmaması acaba kitap karekterinin isimlerini karıştırır mıyım diye düşünmem biraz beni ön yargılı yaptı ama düşündüğüm gibi olmadı gerçekten kitabı çok severek bitirdim Kirke 'nin hikâyesi gerçekten çok güzeldi.
Helios'un güneşin kızı Kirke diğer kardeşleri arasından en sevilmeyen ve göze gelmeyen çocuktur.
Yaptığı bir büyü sonucunda en ağır cezayı alır ve Aiaie adasına sürgüne gönderilir uzun yıllar tek başına kalan Kirke yalnızlığa alışır ve kendini bulur kendi gücünün farkına varır.
Her ne kadar yalnızlık ona iyi gelsede çoğu zaman bundan şikayet eden biri haline gelir adasına gelen misafirler sayesinde hem can sıkıntısı gider hemde çoğu zaman bu misafirler Kirke'de acı hatıralar bırakırlar. Zorlu bir yaşamdan geçen artık buna dayanamayacağını anlayan Kirke hikâyesini sonlandırır.
Cadılık illa nefret, kıskançlık ya da başka türlü bir kötülükten doğmaz; ben ilk büyümü aşkımdan yapmıştım.
Ben çok severek okudum ön yargılı olarak başladığım kitabı nefis bir kitap olarak okuduklarım arasına ekledim okumak isteyen herkese iyi okumalar kitaplarla kalın...