Wansa Irak Öyküleri kitabının yorumuyla sizlerleyim. Bağdat'ın o eski Bağdat olmadığı dönemler anlatılıyor. Hani Şehrazat'ın Binbir Gece Masalların da anlattığı Bağdat'tan çok uzak olduğu söyleniyor. Babil'in asma bahçelerini anımsatmıyor. Kent yıkılmaya yüz tutmuş bir bina gibi. Bombalanmış yıkıntılar arasında, şehir eşkıyaları, Amerikan askerleri ve insan eti yemeye alışmış sokak köpeği sürüleri devriye geziyor. Irak savaşı sonrası dul kalan kadınların zor durumları anlatılıyordu.
Wansa Irak Öyküleri kitabından bahsedecek olursam; Wansa da ise Hz. Havva ve Hz. Adem'in cennetten kovulma hikayesini hem Tevratta nasıl geçtiğinden bahsediyor. Hemde Ezidiler de nasıl anlatıldığına şahitlik ediyoruz. Lilithten bahsediliyor. hz.havva dan önce Hz. Adem'in eşi olduğu rivayet ediliyor. Harut ile marutub hikâyesi anlatılıyor . Şeytandan Azazil olarak bahsediliyor . Her hikaye de farklı bir dram, farklı bir hüzne şahitlik ediyoruz. Kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. Kitapla kalın dostlar
@tecellisercansırma
@iletisimyay
X
#masalkitapligi
#kitapyorumu #okudumbitti #kitapalintilari #arkakapak #erdeminkitapligi #keşfet #keşfetteyiz #wansaıraköyküleri #tecellisercansırma #iletişimyayınları #sayfa134