AZAP ÇUKURUNDA ŞAHİT OLACAKLARINA DAYANABİLECEK MİSİN ?
️ Merhaba bugün Karga Kız serinin son kitabı olan Azap Çukuru ile geldim.
Katil, çocukluğunda maruz kaldığı aşağılanma yüzünden içinden taşan öfkeyle başlatmıştı her şeyi. Geçmişiyle baş etme yollarından biri, başına gelenleri sembolik olarak kurbanlarına uygulamaktı.
Mumyalanmış yeni bir çocuk cesedi daha bulunmuştu. Komiser Jeanette Kilhberg bir yandan aynı şekilde mumyalanan iki çocuk arasındaki ilişkiyi araştırırken diğer yandan intikam kokulu cinayetlerin kurbanlarıyla bağlantılı kişilerin peşindeydi. Zira onlar da yaşamını yitiriyordu ve aralarında kayıp olanlar vardı.
Bölünmüş kişiliğini ve hafızasındaki boşlukları iyileştirmeye çalışan Sofia Zetterlund'u, geçmişinden kalan dikenli prangalarından kurtulması mümkün olabilecek miydi ?
Bu kitapta artık her şey açıklığa kavuşuyor, tüm sırlar bir bir ortaya çıkıyor. Öncesinde okuduğumuz cinayetlerin bazılarının aslında işlenmemiş olduğunu görüyoruz. Katilimiz aslında bize gösterilen ve tahmin ettiğimiz kişi olmadığını öğreniyoruz. Nüfuslu kişilerin yaşananları örtbas etmeye çalışmasına rağmen Jeanette akıl almaz cinayetleri işleyen katili tüm çabalarıyla gün yüzüne çıkarıyor.
Genel olarak seriye baktığımda güzeldi. Akıcı bir şekilde ilerliyordu olaylar. Ama beni okurken ciddi anlamda zorlayan bir kitap oldu. İlk defa bu denli zorlandım bir kitabı okurken. Bu kadar detaylı bir şekilde taciz, tecavüz, şiddet, pedofili ve ensest içeriği okumak çok rahatsız ediciydi. Psikolojim gerçekten çok zorlandı bu konuda. Ama buna rağmen kitabı elimden bırakamadım. Kitabın sonu beni pek tatmin edemedi. Böyle sade bir şekilde bitmesini istemezdim. Genel olarak beğendiğim bir seriydi. Bu türü sevenler için kesinlikle önerebilirim