Azap Çukuru

Pythians anvisningar
Sıralamalar

2021 54. kitabı
Okunma: 06 Haziran 2021 23:35
"Sende benim gibisin. Ne geçmişin var ne geleceğin var. Yazılmamış bir kitabın bomboş ilk sayfası gibisin." *SPOİ Serinin son kitabı biraz daha heyecanlı. Diğer kitaplarına göre bu kitabı uzun süre akıcı bir şekilde okuyabildim. Olaylar birbirine daha bağlantılı bir şekilde ilerliyor. Fakat ikinci kitabın incelemesinde belirtmeyi unuttum şuan tekrarlamam gerekirse 1. Kitapta ele alınan çocuk cinayetleri 2 ve 3. kitapta tamamıyla kapatıldı. Artık hiç bahsedilmiyor ve araştırılmıyor. Bize Victoria suçlu olarak gösterildi ama bununda Victoria'nın hayal gücü olduğunu düşündürtüyor. Bu eleştirmenler neyin kafasını yaşıyor anlamiyorum. Yazarlar dalga geçiyor resmen. 1 kitapta tüm polisler ve tüm olay örgüsü cinayet üzerine giden bir serinin son kitabında bunu hayal ürünü olarak gösterilmeleri olacak şey değil. Ve Gao'nunda hayali arkadaş olması aşırı üzdü beni. En çok o gizemliydi. Ve bir çocuğun cinayetini bile o işledi hatta onun üzerinden dışarı çıktık etrafı gezdik ama hayali olarak gösterildi. Bu kısımlar ciddi anlamda saçma. Umarım kitabın sonunda bu cinayetler hayali olarak kalmaz. Jeanetta ve Hurtig aşırı başarısız iki polis. Gerçekten hiç bir ilerleme kaydedemiyorlar. Bu kısımlarda çok sinir bozucu. Umuyorum ki olaylar biraz mantık çerçevesine biner. S:153 Serinin 3. Kitabını da yarılamış bulunmaktayım. Fakat hala sonuca ulaşmış bir durum yok hatta tam tersi çok farklı olaylar oluyor bağımsız. Zihnimizin bulanmasına gerek yok bence. Ben Madeleine üzerinde daha çok durmak isterdim. Onu yakalamalarını, Sofia ile karşılaşmalarını görmek isterdim bu tarz durumlarin yerine. Şuan kitaptan güzel giden bir durum var. Karakterimizin kişilik bölümeleri sadece Victoria ve Sofia olarak görüyoruz ama yan karakter olarak uyurgezer var. Bazen ona da denk geliyoruz. Ve bu
2020 25. kitabı
️Azap Çukurunda Şahit Olduklarınıza Dayanabilecek Misiniz? ️ ️Merhabalar sevgili kitap dostlarım #kargakız üçlemesinin son kitabı olan #azapçukuru kitap yorumuyla geldim ️ Sofia Zetterlund, bölünmüş kişiliğinin, hafizasındaki boşlukların, etrafını dikenli prangalar gibi saran geçmişinin acılarından kurtulabilecek mi dersiniz? Ak koyun kara koyun ortaya çıkıyor.. #kargakız, #uyurgezer, #sürüngen.. Sofia tüm kişiliklerini tek tek analiz ediyor ve intikamının alevini daha da harlıyor.. ️Evet okumanın yürek istediği bir Psikolojik Gerilim kitabı. Özellikle bir çocuk yüreğiyle empati kurarak, insanın insana neler yapabildiğini hayretler içinde kalarak okuyorsunuz. Psikolojik Gerilim sevenlerin mutlaka okuması gereken bu seri tavsiyemdir der şimdiden keyifli okumalar dilerim Kitapla Kalın
2021 5. kitabı
Okunma: 17 Ocak 2021 21:42
Kesinlikle bu seri zaman kaybı. Yazar güya psikolojik gerilim yazmaya çalışmış ama saçmalamış. Hayatınızdan zaman kaybetmeye asla değmez. seri boyunca bahsedilen bazı cinayetler, ölümler gerçekleşmemiş bile. Yazarın tek amacı katili başkası gibi gösterip şaşırtmaya çalışmak fakat o kadar saçma ki saçmalığına şok oluyorsunuz
2022 12. kitabı
Saçma sapan ve zorlamalarla dolu bir kitap serisiydi. Önceki 2 kitaba göre 3. kitap daha da saçma ve zorlamaydı. Önceki 2 kitapta elma olarak anlatılan şey üçüncü kitapta okuru şaşırtmak için armut diye anlatılmış ama bu okuru şaşırtmak değil resmen aklıyla dalga geçmek! Şu zamana kadar okuduğum en kötü "polisiye-gerilim-psikolojik gerilim" kitap serisiydi. Son kitaba bir umut acaba düzeltirler mi diye başladım ama son kitap hepsinden daha kötüydü! Belki mantıklı biter diye başladığım kitabı "Artık bitsin!" diye okudum. Seriyi 3 kelimeyle özetlemem gerekirse: Saçma, mantıksız ve zorlama! Şaşırtacağız, ters köşe yapacağız mantığıyla yazılmış gerçek bir saçmalık! Benim için serinin tek iyi yanı kesinlikle Jens Hurtig karakteriydi. Diğer her şey olaylar, karakterler hepsi saçmalık ! BURADAN İTİBAREN SPOİLER Kitaba başladığımda kızdığım ilk nokta Gao'nun aslında Sofia çıkmış olmasıydı. Bu nasıl bir zorlama ve okurun aklıyla dalga geçmedir böyle! 2 kitap boyunca bize babasını kaybedince yolculuğa çıktı, trenden alındı, "Sarışın kadın" ona bakıyor, ona dövüşmeyi öğretiyor diye detaylı detaylı anlatılan çocuk karakter bir anda Sofia'nın kafasında kurduğu bir kendi benliğine dönüştü! Yok yaa! Samuel Bai'yle Gao'nun dövüşleri sırasında Sofia orda oturuyordu falan bir sürü detayla anlatılan sahneler bir anda Sofia'nın kafasında kurduğu olaylara dönüştü! Hayır kimi kandırıyorsunuz siz ya! Bu nasıl bir zorlamadır! Jeannete evine geldiğinde buzdolabında işlediği suçlara dair kanıtlarını sakladığı için kadına "Mutfağımda tadilat var" diyen Sofia, Jeannete çocukların katili hakkında konuşurken "Açık verme" "Seni yakalayacak" diye içinden düşünen Sofia bir anda üçüncü kitapta hepsini kafasında hayal etmiş masum bir insana dönüştü! Böyle saçmalık görmedim hayatımda gerçekten! Açık
Roman
Azap ÇukuruErik Axl Sund · Pegasus Yayınları · 2018128 okunma
Hayatımda ilk defa bir polisiye kitabını yarıda bıraktım. Gerisini siz düşünün...İnanılmaz karışık ve isim cümbüşü...Şans verip zar zor 180 sayfa okudum, ama gerçekten baydı. Halbuki konusu o kadar dikkatimi çekmişti...:( Kesinlikle "overrated" bir kitap!
Azap Çukuru
2022 4. kitabı
AZAP ÇUKURUNDA ŞAHİT OLACAKLARINA DAYANABİLECEK MİSİN ? ️ Merhaba bugün Karga Kız serinin son kitabı olan Azap Çukuru ile geldim. Katil, çocukluğunda maruz kaldığı aşağılanma yüzünden içinden taşan öfkeyle başlatmıştı her şeyi. Geçmişiyle baş etme yollarından biri, başına gelenleri sembolik olarak kurbanlarına uygulamaktı. Mumyalanmış yeni bir çocuk cesedi daha bulunmuştu. Komiser Jeanette Kilhberg bir yandan aynı şekilde mumyalanan iki çocuk arasındaki ilişkiyi araştırırken diğer yandan intikam kokulu cinayetlerin kurbanlarıyla bağlantılı kişilerin peşindeydi. Zira onlar da yaşamını yitiriyordu ve aralarında kayıp olanlar vardı. Bölünmüş kişiliğini ve hafızasındaki boşlukları iyileştirmeye çalışan Sofia Zetterlund'u, geçmişinden kalan dikenli prangalarından kurtulması mümkün olabilecek miydi ? Bu kitapta artık her şey açıklığa kavuşuyor, tüm sırlar bir bir ortaya çıkıyor. Öncesinde okuduğumuz cinayetlerin bazılarının aslında işlenmemiş olduğunu görüyoruz. Katilimiz aslında bize gösterilen ve tahmin ettiğimiz kişi olmadığını öğreniyoruz. Nüfuslu kişilerin yaşananları örtbas etmeye çalışmasına rağmen Jeanette akıl almaz cinayetleri işleyen katili tüm çabalarıyla gün yüzüne çıkarıyor. Genel olarak seriye baktığımda güzeldi. Akıcı bir şekilde ilerliyordu olaylar. Ama beni okurken ciddi anlamda zorlayan bir kitap oldu. İlk defa bu denli zorlandım bir kitabı okurken. Bu kadar detaylı bir şekilde taciz, tecavüz, şiddet, pedofili ve ensest içeriği okumak çok rahatsız ediciydi. Psikolojim gerçekten çok zorlandı bu konuda. Ama buna rağmen kitabı elimden bırakamadım. Kitabın sonu beni pek tatmin edemedi. Böyle sade bir şekilde bitmesini istemezdim. Genel olarak beğendiğim bir seriydi. Bu türü sevenler için kesinlikle önerebilirim
2020 7. kitabı
Okunma: 25 Mart 2020 02:12
Bitti. Tam anlamıyla yükseldiğim noktadan yere çakılmış gibi hissediyorum. Kitaba hem bayıldım hem de büyük bir boşluğa düştüm. Ciddi anlamda yıkıldığımı, bu yükselişten çok başka bir son beklediğimi itiraf etmeliyim ama yok. Olmadı. Kitap bitti. Ben de bomboş kaldım öyle.
2024 29. kitabı
Okunma: 20 Eylül 2024 22:49
Kitaba başlamadan önce tek hedefim seriyi bitirmek ve başladığım işi yarım bırakmama huyumu yerine getirmek olduğu için elime almayı seçmiştim. Sıfır beklenti, sıfır umut ve böylece daha az hayal kırıklığı mottosuyla yola çıktım yani. Bu düşünceme rağmen neden olduğunu tam olarak çözemediğim bir şekilde serideki en beğendiğim kitap oldu. Aslında içerik, tarz, olay veya kurgu olarak ilk iki kitaptan farkı yok denecek kadar azdı ama niye bilmiyorum beni diğer iki kitaba göre daha fazla kendisine çekti. Yine de öyle ayıldım bayıldım diyemiyorum, sadece daha akıcı ve rahat, biraz da konusuna rağmen keyifli bir okuma oldu. Sonunu biz okura bırakması kısmıysa birazcık can sıktı diyebilirim. Eski Alper olsaydım hem kitaba hem de seriye kesinlikle bayılırdım diye düşünüyorum, fakat artık eskisiyle aynı zevklere sahip değilim o yüzden de beğeni unsurum fazlasıyla değişti. Karmaşık psikolojik gerilimleri seviyorsanız bu seri size göre olabilir ama galiba benim kafam artık bu kadar büyük karışıklıkları almıyor.
2024 133. kitabı
Hiç yüksek puan vermeyeceğim. İlk kitaba başlarken yazılması zor bir konusu olduğunu ve bunun üstesinden geldiklerini söylemiştim. Çok çok akıcı olmasa da farklı temasıyla kitap kendine çekiyordu. İkinci kitap gereksiz bir kitaptı Victoria’yı ilk kitapta da bir o kadar iyi tanıyabilirdik üçüncü kitap ise tam bir hayal kırıklığıydı. Genelde final kitapları çok iyi olur, tüm o sıkıcılığı unutturur ama bu kitaba başladığıma pişman oldum. Etkilendiğim konusundan ve olay örgüsünden de pişman oldum çünkü hiçbir yere varmadı maalesef. Lütfen denk gelirseniz hiç başlayıp kendinizi yormayın gereksiz bir triloji.
2026 13. kitabı
Okunma: 20 Mart 2026 17:13
Karga kız serisinin son kitabıydı Azap çukuru,ama diğer iki kitaptaki olayların cinayetlerin bir hayal ürünüymüş geçmiş zamanda anlatılıyormuş gibi ilerlemesi çok can sıkıcı geldi bana ve sonuç olarak çok etkilendiğim aklımdan çıkmayacak bir seri değildi...6/10

Erik Axl SundYazar · 3 kitap
1975 İsveç doğumlu Jerker Eriksson ve 1965 doğumlu Håkan Axlander Sundquist ikilisi, Erik Axl Sund adıyla kitaplarını yayınlamakta ve aynı zamanda metal gruplarıyla şarkılar yapmaktalar.