2022 2. kitabı
Kitabı ilk çıktığı zamanlarda, henüz 15 yaşımdayken okumuş ve çok çok etkilenmiştim.O dönemlerde dinleri ve özellikle de islamı sorgulamaya başlamamda bu kitabın büyük katkısı oldu.Nadia Hashimi'den okuduğum ilk kitaptı ve Rahima'nın ve kardeşlerinin yaşadıklarını okurken ne kadar sarsıldığımı, öfke krizleri geçirdiğimi hala hatırlıyorum.Özellikle de afgan sorununun giderek arttığı günümüz Türkiyesinde ülkemize kontrolsüzce giren bu erkeklerin kültürünü tanımak adına herkesin okuması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum.Siz görmezden geldikçe bu insanlar değişmeyecek ve kadınlara, çocuklara hayatı zehir etmeye devam edecekler.Nadia Hashimi çok başarılı bir yazar ve ilk romanı olmasına rağmen bütün gerçekleri acımadan bir bir insanın suratına çarpıyor.Şimdiden uyarayım; okurken çok zorlanacaksınız, bu kadar acı gerçeğe dayanamayıp devam etmek istemeyeceksiniz ama yine de kitap peşinizi bırakmayacak.Son olarak "gerçek din bu değil" "islam böyle bir din değil" diyen insanlara da hayatlarında bir değişiklik yapıp inandıkları kitabın türkçesini okumalarını tavsiye ederim.
Kabuğunu Kıran İnciNadia Hashimi · Arkadya Yayınları · 20191,553 okunma