2022 59. kitabı
Okunma: 23 Kasım 2022 03:13
Puanım 5/5 (10/10). #kitapyorumu Merhabalarrr. Sizlere çok güzel bir uzay macerası önermeye geldimm. Öncelikle kitabı bu kadar begenecegimi düşünmüyordumm. Ana karakterlere aşık oldum. Birbirlerine sürekli satasmalari aşırı komikti. Sevdiğim bir diğer şey ise kitabın gercekten emek verilerek yapılmış olması. Yani bildiğimiz düz yazı şeklinde değil sayfalar. Kimi sayfa e-mail, haber yazısı, tıbbı raporlar, askeri şemalar, gizli belgeler, konuşma uygulamasindan görüntüler, çizimler vb. şeklinde oldukça değişik şekillerde bize olayın gidişatı gösteriliyor. Bu tarz okuduğum ve gördüğüm ilk kitap diyebilirim. Çizimler vs. olduğu için kitap aşırı kalın gözüküyor ama bu gözünüzü korkutmasın başına geçince bir çırpıda bitiriyorsunuz. Kısaca kitabın konusundan bahsedecek olursam, 2575 yılında bir uzay kolonisinde yaşayan Kady ve Ezra'nin birgün gezegenlerinin bir megaşirket tarafindan istila edilmesiyle başlıyor. Olayın olduğu sabah kavga edip ayrılan çiftimiz bu istilayla birlikte tekrar bir araya gelip kaçmaya çalışıyorlar. Ancak farkli uzay gemilerine binip ayrı düşüyorlar. Kendilerini bir uzay savaşının içinde bulan Kady ve Ezra'nin tek sorunu bu da değildir. İçlerinden birinin olduğu uzay gemisinin yapay zekâsı kendilerine düşman haline gelmiştir. Tâbi tek sorun bu da değildir! Savaş açan megaşirketin yaptığı yıkımdan kaçıp gemiye binenleri birde hastalık beklemektedir. Hem megasirketin arkalarından gönderdiği uzay gemisiyle, hem canavarlasan insanlarla hemde kendilerini korumasi gerekirken öldürmeye çalışan bir yapay zekayla ugrasmak oldukça zor olsa gerek.. Ahh arkadaşlar bilim-kurgu sevenlerin kesinlikle kaçırmamasi gereken bir kitapp! Belki ana karakterlerin 17 yaşında olması okurken sizi sıkabilir ( ki ben asla sıkılmadım efsane diyalogları vardi) onun haricinde takılacağıniz bir sey olduğunu düşünmüyorum. İçinde az biraz aşk olan uzayda geçen bu maceraya katilmak için serinin ilk kitabi İlluminae'yi şiddetle tavsiye ediyorumm. Kitapla kalinn..
IlluminaeAmie Kaufman · Pegasus Yayınevi · 20172,974 okunma
Selam, kitap kaç yaşa uygun?