Iki evren ; Dünya ve Terra. Birbirine bir o kadar benzer bir o kadar aykırı. Kuantum fiziğine dayalı 'Dejavu' kuramının üstüne yazılmış bir gerçekçi kurgu. Esas kızımız İmre iki ayrı evrende birbirinden hem farklı hem aynı hayatlar yaşıyordu. Bir gün hiç umulmadık anda hayatı paralel evrene geçen kızımız için her şey hem tanıdık, hemde değildi.Bu durumdan kurtulup, kendi hayatına devam etmek isteyen ve aynı zamanda çözülmesi zor bir yapbozun parçası olduğunun farkına vardığında, işlerin hiçte kolay olmadığının farkına varır.İmre Terra evrenini çözmeye ve aradaki farka hayretler içinde kabulleniş durumuna geçmiştir. Lakin her yeni çözülen düğüm ardından yeni bir gerçeği ve aydınlanmayı beraberinde getirir. Peki İmre kendi evrenine geri dönebilecek midir? Dahada önemlisi İmre gerçekten kendi evrenine dönmek istiyormudur?
Başlarda anlatılan iki evre ayrı bölümlerden çok bir arada yazıldığı için oturtmak gerçekten zor oluyor. Ama anlatıma alışıp, kurguya giriş yapılınca merak duygunuz hep diri kalıyor ve okuma hızınız artıyor. Türk yazarlarımızın #fantastik benzeri yapımlarda adlarını görmek gerçektende insanda bir gurur etkisi bırakıyor. Rüzgar karakteri sanırım kalbimde bir yara olarak kalacak. Ah o son, o beklenmedik son! Ne diyeyim efendim. Anlatması benden, okuyup okumayaya karar vermesi sizden.