Paralex

Eylül 2022
Flora Kitap
9786258195811

2023 106. kitabı
Merhaba arkadaşlar! Bugün size boyutlar arası olan hatta daha fazlası, evren değişikliğinin bu denli etkileyici hali ile ortaya çıkan #paralex kitabı ile geldim. Konusu girişte çok farklı olmasa da ardından evrilen olaylar ve karakterin bu denli okuyucuya geçmesi ciddi anlamda takdire şayandı. İmre'nin bir nevi ayakta kalma savaşını konu olarak alan paralexten bahsetmek istiyorum biraz. Fantastik türünde yazılmış bu eser standart bir şekilde hayatına devam eden İmre'nin biranda kendisini hem çok farklı hemde neredeyse aynı olan başka bir evren veya boyut, tanışması ile başlayan kitap sıcak gelişmelerle devam etti. Kitabın sonuna kadar heyecanını yitirmeyen ve merak duygusunu oldukça iyi bir şekilde okura aktaran Paralex kaliteli bir kaleme sahip. Gen aktarımı ile geçmişte büyük büyük dedemiz ve ninemizin günahlarını psikolojik bir süreç olarak hayatımıza sorumluluk olarak geri alıyormuşuz gibi bir duyum almıştım. Kendi üzerimizde söz hakkını en çok aile bireylerine veririz. Burada ise söz haklarının oldukça fazla sorumluluklar olarak geri dönüşüne şahit oluyoruz. Verilen savaşlar nelerdi? Bu savaşta nasıl ayakta duruldu? İmre'nin seçimleri neler olacak? Karşısına ne gibi zorluklar çıkacak? Hepsi ve daha fazlası Paralex'te... #alinti ; ”Gerçeği yeraltına gömseniz bile, o bir gün büyüyerek patlayacak ve her şeyi yok edecektir." ”Kader diye adlandırdığımız bazı şeyler aslında evrenin eşitlik dengesini korumasını sağlamak için madde ve enerjiden yardım alarak oluşturulmuş bir denge bütünü." ”Koşullar bazen beklenmedik zamanda istenilenden bile mükemmel olabiliyordu." @nilbrzk @lorayayincilik
2022 175. kitabı
Iki evren ; Dünya ve Terra. Birbirine bir o kadar benzer bir o kadar aykırı. Kuantum fiziğine dayalı 'Dejavu' kuramının üstüne yazılmış bir gerçekçi kurgu. Esas kızımız İmre iki ayrı evrende birbirinden hem farklı hem aynı hayatlar yaşıyordu. Bir gün hiç umulmadık anda hayatı paralel evrene geçen kızımız için her şey hem tanıdık, hemde değildi.Bu durumdan kurtulup, kendi hayatına devam etmek isteyen ve aynı zamanda çözülmesi zor bir yapbozun parçası olduğunun farkına vardığında, işlerin hiçte kolay olmadığının farkına varır.İmre Terra evrenini çözmeye ve aradaki farka hayretler içinde kabulleniş durumuna geçmiştir. Lakin her yeni çözülen düğüm ardından yeni bir gerçeği ve aydınlanmayı beraberinde getirir. Peki İmre kendi evrenine geri dönebilecek midir? Dahada önemlisi İmre gerçekten kendi evrenine dönmek istiyormudur? Başlarda anlatılan iki evre ayrı bölümlerden çok bir arada yazıldığı için oturtmak gerçekten zor oluyor. Ama anlatıma alışıp, kurguya giriş yapılınca merak duygunuz hep diri kalıyor ve okuma hızınız artıyor. Türk yazarlarımızın #fantastik benzeri yapımlarda adlarını görmek gerçektende insanda bir gurur etkisi bırakıyor. Rüzgar karakteri sanırım kalbimde bir yara olarak kalacak. Ah o son, o beklenmedik son! Ne diyeyim efendim. Anlatması benden, okuyup okumayaya karar vermesi sizden.
2022 525. kitabı
Okunma: 06 Aralık 2022 14:17
Bu aralar #paralelevren mevzusuna ilgim acayip arttı. Sanırım bu evrende her şey günden güne çirkinleşince bir çözüm yolu arıyor insan kendince. Hani şöyle bir şey olsa çok daha refah bir hayat
2022 91. kitabı
Okunma: 07 Aralık 2022 00:00
Imre, gözünü açtığında farklı bir yerde farklı bir dünyada olduğunu anlar ve buna benzer bir an, bir devaju yaşadığı hatırlar. Hem her sey ve kişiler çok tanıdık hem de çok yabancı.. Olayların  peşine düşen Imre, evrenin ona gibi bir mesajı var kendi evrenine dönene bilmesi için ipuçlarını birleştirmesi gerekiyor. Dünya = Terra birinin paralel evreni olan ama aynı zaman da birbirinden iki farklı olan bu evren de kim ıyi, kim kötü, kim dost, kim düşman öğrenmek için  Imre neler  yapacaktır? Ve tabi ki aşk  Terra da Rüzgâr demekse Dünya' da kim? Gerçek Imre kendi evrenine dönebilmek ve paralel evrene geçiş yapabilmek için öldürülen insanlar, yapılan deneyler işe yarayabilecek mi? Bir düşünün bir uyanıyorsunuz ve herkesin aynı olduğu bir  evrene gözünüzü açıyorsunuz ne hissedersiniz? Galiba ben istemezdim Konu itibarıyla farklı bir kitaptı. Her iki evreni okumak kim kimdi neydi diye aklım karıştı. Yazarımız kurgusuna sevdim ama daha farklı bir şekilde anlatılabilir paralel evren konusunu Ama neler olacak Imre neler yapacak diye merak ederek okudum.
2022 135. kitabı
Okunma: 11 Aralık 2022 19:21
Merhaba sevgili kitap kurtları bugün sizlere paralel evrenler arasında geçen olayların anlatıldığı bir kitapla geldim Dünya ve Terra adında evrenlerde geçiyor olaylar. İmre ailesiyle kaza geçirdiğinde Terra ile Dünya arasında yer değiştiriyor. Normalde yaşadığı yere gitmek için ise bazı olayları çözmesi gerekiyor. Babaannesi ve annesinin babası (dede) ile aralarında yaşanan bölge husumetinde neler yaşanacak? İmre normalde yaşadığı evrene geri dönebilecek mi? Evrenler arası geçiş nasıl oluyor? Evrenlerde denge nasıl sağlanıyor? Bu olayların sorumlusu kim? Fantastik + Macera karışımı güzel bir kitaptı. İyi bildiğinin kötü, kötü bildiğinin iyi çıkabileceğini anlıyorsun. Yazarın kalemi, betimlemeleri, olayı anlatış şekli güzeldi, beğendim. Yalnız benim kafam biraz doluydu sanırım kitabı okumam biraz uzun sürdü Siz de bu tarz kitap seviyorsanız okumalısınız, tavsiye ederim Yazarımızın kalemine sağlık
2023 2. kitabı
ℙ𝕒𝕣𝕒𝕝𝕖𝕩 Herkese selamlar Debdebeli bitirilen bir 2022 yılı ve elinde muazzam eserleri bekletmek zorunda kalan ben Amaaa okuyabildiğim güzellikleri sonunda sizler ile paylaşmaya niyet ettim umarım aralıklı olmaz Hadi gelin Nil BerzekNil Berzek in muazzam kaleminden #paralex kitabına beraber bakalım Dünya sizce sadece yaşadığımız alandan mı ibaret ? Bedenlerimizden mi ibaretiz ? Ruh boyutunda neler oluyor ? Parelex İmrenin dedesi ile bir araya gelmesi ile başlayan , trajik olaylar ve boyutlar arası geçişten bahseden inanılmaz bir ruhsal eser. İmre dedesi ile bir araha gelmek zorunda kaldıktan sonra hepimizin “Dejavu “ olarak adlandırdığı ömründe en az bir kerede olsa yaşamış olduğu boyutlar arası zamanlamayı deneyimlemişizdir. Düşünsenize hayatınızın hep bu şekilde aktığını… İmre’nin bu geçişlerde deneyimledikleri, bunu anlamlandırması ve en önemli soru İmre kendi boyutuna geçebilecek mi? Tüm akışın sizi içerisine çektiği muazzam bir eser. Özellikle benim gibi #ruhsalboyut lara meraklıysanız birazda #spritüel bir tarafınız varsa tam sizlik bir eser
Evrenler
2022 181. kitabı
Merhaba kitap dostlarım @nilbrzk
Düşünce
2022 63. kitabı
Nil B. PARALEX Evrenin, farklı kuralları ya da Adaleti... Enerjinin kesişim noktalarını kullanarak farklı bir gezegene gidebileceğinizi bir hayal edin.. Trafik kazası ile hayatı alt üst olan İmre kendisini başka bir gezegende bulur. Her ne kadar anlatsa da her ne kadar rüyalarına yansısada hiç kimse inanmaz ona çocuk olduğu için, ailesinin trafik kazasın da ölümünü araştırmak için verdiği mücadele onu gezegenler arası seyahatlere çıkarır. Bu seyahatlerde sadece ruhu taşınır ve diğer gezegende olan İmre ile yer değişimi yaparlar. Farklı gezegendeki Emre'nin hayatı ise bambaşkadır aynı aile bireyleri fakat kayıplar bambaşka.. Arkadaşları dostları ailesi ve tanıdığı herkesin karakteri de o gezegende bambaşkadır bu gezegende iyi olan o gezegende kötü o gezegende kötü olan bu gezegen değil bu gezegende masum olan o gezegeninde katil o gezegende katil olan bu gezegende ise masum bu çıkmazın içinde yaşam savaşı ve mutluluğu arayışına tanıklık ediyoruz.. Bilim cinayet aşk ve daha birçok konuyu bir arada işleyen yazar ortaya enfes bir eser çıkarmış Kaleminiz in mürekkep'i hiç kurumasın
1000k
2022 202. kitabı
Okunma: 28 Kasım 2022 19:54
Merhabalar değerli kitapseverler bugün sizlere Nil Berzek'in kaleminden Paralex adlı kitabı tanıtmak istiyorum. Kitabımız Terra ve Dünya olarak iki bölümden oluşmaktadır. İmre'nin hayatına dedesi ve babaannesi girmesi sonucu paralel evren ve Dünya arası yaşadıkları mücadeleyi okuyoruz. Kitabı okurken fantastik olarak sadece düşünmeyin gezegenler polisiye, aşk ve daha birçok konuyu yazarımız anlaşılır bir şekilde bizlere aktarmış. Kitabı okurken film izliyormuş gibi hissettim. Yazarın okuduğum ikinci kitabı oldu bu kitabını da diğer kitabında olduğu gibi çok sevdim. Fantastik severlere keyifli okumalar dilerim. Yazarın kalemine sağlık.
2022 122. kitabı
Okunma: 08 Aralık 2022 14:46
Dünya  ve Terra. Birbirine benzese de farkliliklarla dolu iki evren. İki evrende karakterler özünde aynı olsa da huylar farklılık göstermekte. Imre, bir trafik kazası sonrası anne ve babasını kaybetmiştir!!! Dedesinin hayatına girmesiyle kendini farklı bir evrende bulur. Ve yaşanılan dejavu anları gerçekleri gün yüzüne çıkarır ;  geçişler ve araştırmalar ile. Paralel evrenler arası geçiş ile yaşanılan olayların anlatıldığı harika bir kurgu. İlk bölümlerde ben ne okuyorum ya olsam da, sonrasında bilimkurgu filmi izler gibi okudum kitabı adeta. İçine aşkın, polisiyenin ve şaşırtmacalı sonun girmesiyle tarzı sevenlere unutulmaz bir okuma sunuyor kitap.