···Okunma: 29 Kasım 2022 22:43 "Kimseye zarar vermek istemiyorum. Ölürken kendim olmak istiyorum. Bu yüzden sanırım bugün öleceğim."
*SPOİ
Uzun süredir almak isteyip fiyatından dolayı alamadığım bir kitaptı. Sonunda almaya cesaret ettim ve sanırım buna değdi. İçerik tasarımları ciddi anlamda güzel. Bazı yerler olmasada olur demişligim oldu ama buna rağmen gerçekten bir diğer sayfada ne ile karşılaşacağımı merak ettim. İnanılmaz akıcıydi. Çok kalın görünse bile elinizde akıp gidiyor. Ben buna rağmen çok çok çok erteledim bunun sebebi de yeni bir diziye başlayıp ertelemek oldu.
Kitabın konusuna geçecek olursam Uzay savaşları/ savaş gemileri/ uzay/ arkadaşlık/ aşk diyebilirim.
HypAtia- BİLİM GEMİSİ
Kopernik- YÜK GEMİSİ
Alexander - SAVAŞ GEMİSİ.
En sevdiğim gemi kesinlikle Alexander oldu. Sanırım Yazılımcısı Aiden'den kaynaklı. Bazı kısımlarda insanlara ozenmesi beni sinir etse de gerçekten çok zekiydi ve okurken cidden keyif aldım.
Kopernik çok hızlı bir şekilde kitaptan çıkıyor. Keşke biraz daha içine girebilseydik. Ama hızlı bir şekilde son buldu.
HypAtia'yı okurken biraz sıkıldım.. Adi üstünde bilim gemisi ama savaş Hakkında çok araştırma vs yapmadı. Olaylar üzerinden atlayarak geçildi. Ben biraz daha siyasi şeylerin dönmesini isterdim.
Kitap biraz yalın işlenmiş. Biz daha çok Katy üzerinde okuyoruz. Ama ben 3 gemide de ayrı ana karakter olmasını ve hepsinin içinden savaşla bağlantılı şekilde bir şeyler yapmalarını isterdim... Mesela teğmenlerin veya gemilerin birbirleri ile olan diyalogları biraz daha ciddi olabilirdi. Savaşta bile bazen birbirleri ile şakalaştılar. Hoş şeyler değil. Bazı belgelerin de resmi bir dille sunulmasını isterdim. Ama açıklama olarak benim elemanların Dostoyevski değil diye açıklama yapılmış. Bunlar olumsuz yerlerdi.
Her şeye rağmen kitaba ciddi bir emek harcanmış. Bazi insanlar kitabı ergence bulup ağır eleştirmişler. Bende klasik okumayı severim ve bir aralar o kafaya girmiştim ama kitapta güzel psikolojik örnekler var. Ciddi bir emek var, ve yazarlarin teşekkür yazılarını biraz okuduğum zaman ciddi bir kadro olduğunu gördüm. Yani küçümsemenin yanlış olduğunu düşünüyorum. Daaha önce de bilim kurgu kitapları okudum. Zevk almadığım bir türdü normalde ama illuminae' yı başarılı bulduğumu söyleyebilirim.
Ve sevdiğim bayıldığım bittigim karakter kesinlikle Jimmy MCnulty oldu... Son sahneleri, ölümü, fedakarlığı, virüslü bir kızı susturuşu... Çok merhametli bir karakterdi bazı yerlerde gözüm doldu. Çok çok sevdim. Keşke diğer kitaplarda da olsaydı. Diğer sevdiğim karakterde Ezra oldu. Aşırı düşünceli olması, her şeye rağmen Katy ye düşkünlüğü ve en çokta mizahina bol bol güldüm. Kitap hakkında diyeceklerim bunlar. Umarım diğer iki seri çok daha iyidir.
Sağlıcakla..