Puan vermedi·192 syf.····Okunma: 02 Aralık 2022 01:38 Kitabın ismi ilgimi Çekti ve bir gecede bitirdim.
Benim için ilgi çelen yanı, Kreuzberg'te geçmesi, Hekim isminde bir hip hopcu karakterin olması ve Almanya'daki kuzenlerimin anlattıklarına benzeşmesi.
Kitap Elyas'ın, Almanya'da 2. kuşak olarak kendini aradığı benliğini aradığı kayıp kuşak dedikleri neslin devamı niteliğinde bir yaşamı vardır. Babasını kaybetmesi annesi ile arası kopuk olması Elyas'ı bir arayışa iter ve sürekli bir girdabın içinde yaşar. Bu sıralarda 4 yıl önce parkta göz göze geldiği Aylin'le karışalır. Ve onunla birlikte sorgularına daha derin mana ve anlam yükler. Aylin ile Türkiye'ye seyahate giderler. Bu arad kitabın ilgi ceken bir diğer kaharamnı ise Cemo yani Cemal Amca'dır... Eski bir devrimci ve kayıp kuşağın ta kendisidir.
Kitap'ta yazarın Nazım Hikmet, Özdemir Asaf, Ahmet Kaya, Yılmaz Güney gibi isimlere hayranlığı gözlerden kaçmıyor.
Yeraltı edebiyatı tadında, Almanya'da yaşayan Türkler'in sosyolojik yapısını özellikle Kreuzberg semtini ve Berlin'in şehir yapısını çok güzel anlatıyor. Ben kitabı beğendim( belki yeraltı edebiyatı sevdiğim içindir)