Kesinlikle okunmamalı hadis karşıtı bir kitap ehli sünnete asla uygun değil. İnsanı yanlış düşüncelere yonlendirebilir kesinlikle tavsiye etmiyorum.
İslam'ı ve sünneti doğru anlatmadigini düşünüyorum.
İslam ve KadınCaner Taslaman · İstanbul Yayınevi · 0876 okunma
Öncelikle İslamiyet teslimiyettir demişsiniz. Evet teslimiyettir. Allah Kuran da çoğu yerde akla atıf yapar. Aklı kullanmayı öğütler. Aklımızı kullanıp araştırıp düşünerek doğruyu bulmalı ve Allah a teslim olmalıyız. Ama konu çelişkili hadislere gelince hem de kadını bu kadar aşağılayan erkeğin kölesi haline getiren hadisleri düşünüyorum aklım almıyor ve buna teslim olamıyorum.
Hadisler peygamber döneminde yazılmamış. Dört Halife döneminde bile yazılmamış daha sonra yazılmış. Dilden dile aktarılan sözlerin nasıl kolayca tahrife uygulanabileceğini yazar kitapta anlatmış bilimsel deneylerle. En önemli hadis olan veda hutbesi bile günümüze üç farklı şekilde gelmiş. Bu yüzden güvenilmez olduklarını düşünüyorum. Ama tarihsel açıdan tabiki önemliler. İncelenmeliler. Ama din kaynağı olarak sadece Kuran ı görüyorum.
Hud 1
Elif, lâm, râ. Bu, hikmet sahibi ve her şeyden haberdar olan Allah tarafından âyetleri önce sağlam kılınmış, sonra da detaylandırılıp açıklanmış bir kitaptır.
Allah detaylandırılır açıklanmış diyor. O yüzden benim için din kaynağı sadece Kuran oluyor.
Rum 30
Öyleyse sen yüzünü Allah'ı birleyen (bir hanif) olarak dine, Allah'ın o fıtratına çevir; ki insanları bunun üzerine yaratmıştır. Allah'ın yaratışı için hiç bir değiştirme yoktur. İşte dimdik ayakta duran din (budur). Ancak insanların çoğu bilmezler.
Din fıtrat üzerinedir diyor Allah ben de esas olarak fıtratı esas alıyorum.
Hatta Kuran ı araştırmaya başlayalı bir kaç ay oluyor. Mealler konusunda da hadislerin etkisinde kalınarak çok farklı yorumlara gidilmiş. Tartışmalı mealler var. Ben de bu nedenle Kuran ı daha çok karşılaştırmalı okuyorum. Ve bazı konularda fıtratı esas alarak doğrusunu bulmaya çalışıyorum. Allah a dua ediyorum doğrusunu bana buldurması için.
Kötü bir niyetim yok sadece Buhari Tirmiz’i deki bazı hadisleri okuyup düşünmenizi istedim. Benim de en büyük dileyim doğruları bulmak.
Allah ın selamı rahmeti bereketi üzerinize olsun.
Bir de belli ki arastirmayi doğruyu bulmayı seven bir kardeşimizsin maşaAllah haddim olmayarak tebrik ediyorum ve naçizane bir tavsiyede bulunmak istiyorum emin olun bu kitap üzerine çok araştırmaya girdim kitabın ilk başları çok hoşuma gitti sonradan okudukça ve araştırdıkça işin aslını öğrendim size tavsiyem ise olaya bir de diğer taraftan bakmanız mesela Muhammed Emin Yıldırım Siyer konusunda çok donanımlı bir insan ister YouTube ister kitaplarıyla biraz o taraftan da bakmazini isterim olaylara
Bende ilk başta çok önyargılı davrandım bu kitaba karşı ama kitapta asıl anlatılmak istenen bütün hadislerin yalan olduğu değil kadınlar üzerinden kuran'la çelişen hadislerin uydurma olduğudur ve her zaman şunu söylerim her ne kadar karşıt bir kitap okursanız okuyun karşınızdaki insanın ne düşündüğünü öğrenmek onun İslam'a ördüğü duvarları yıkmak için bu kitapları da tıpkı diğer kitaplar gibi pur dikkat okunması gerekir. İnsana ulaşmak düşünmek ve bunların sentezi ile bir yorum ortaya koyup hayatınızı biçimlendirmek gerek asla okumayın!! kelimesini hayatınızdan çıkarmadıkça önyargılarımızın esiri olup Allah'ın kitabında bahsedilen düşünme ibret alma akıl etme gibi emirlerine itaat de bulunamaz ve kendimizi bulmada gecikiriz
İslamiyet teslimiyettir. Ayrıca kadını asagilayan bir hadis yoktur kitapta yazan iddia edilen hadisler sahih olmayan hadisler ama bu kitapta belirtilmemiş bu çok yanlış eğer yazıyorsan o kitaba böyle bir şey böyle bir iddia da bulunuyorsan kaynak verirken o kaynakta sahih olmayarak bu hadisin bulunduğunu da vermek zorundasın ben burda iyi niyet göremiyorum tamamen insanları sünnetten uzaklaştırmak için yazılmış bir kitap bu benim görüşüm herkesin düşüncesine saygı duyarım Allah doğrunun yanında olsun
İslamiyet'i araştırdığımiz da en başta peygamberimizin sav kadınlara çok ama çok kıymet verdiğini cok net görebiliyoruz zaten elhamdülillah müslüman uyanık olmalı vesselam