Üstünü örttüklerimizin altında kalıyoruz
2022 44. kitabı
Okunma: 02 Aralık 2022 10:50
Beni bu kitapla buluşturan çelişkiler,ikiyüzlülükler ve samimiyetsizliklerdir. Her şey ortadaydı,her şey çok netti ama göremediniz çünkü insanı kendinden şüphe ettirircesine herkes gözünüzle gördüğünüz gerçekleri inkar etti söylemedi,söyleyemedi...Hani şu ara çok gündemde olan Camdaki kız dizisindeki Nalan'ın "beni siz kirlettiniz"sahnesindeki gibi bir yüzleşme yaşanıyor içinizde okuduğunuz her sayfada her paragrafta ,daha önce okuduğunuz onca gerçekleri yorumlarla kloraklamış kitaplara ve her şeyi tozpembe göstermeye çalışan din adamlarına karşı bir yüzleşme yaşanıyor. Ne kadar masum kaldığınızı ve hala bir çocuk gibi bir masala inandığınızı,inandırıldığınızı küçüklükten içinize işlenerek geçte olsa fark ediyorsunuz.
Şeriat ve Kadınİlhan Arsel · Kaynak Yayıncılık · 2014525 okunma
Gerçekten harika bir kitap, ilk kelimesi oku olan kutsal kitabın; ne hikmetse içinde geçen ayetler okunmasını daha doğrusu tasvirini günah olarak nitelendirilmesi de büyük çaplı bir çelişki oluşturuyor.
Tomris
Sanırım orada ne yazdığının pek bir önemi de yok çoğu kişi için sadece inanmamış olmanın o belirsizliğindense inanmanın o konforlu alanında asla mesul oldukları kitabı bile asla merak edip bir kere bile okumamak ama çocuklarına oradan mutlaka isim seçmek....Yazarın bir başka kitabını da okumuştum kitaplarını okumaya hızla devam edeceğim gibi.