···Okunma: 30 Kasım 2022 22:33 Okuduğum en anlaşılır ve en zevkli bilim kitabıydı. Alanında uzman olmayan okurlar için bilimi en anlaşılır kılan şey bence olayın örnek vakalarla açıklanmasıdır. Okur böylece durumu kafasında daha rahat oturtur. Bu kitabın en büyük artısı da budur. Diğer bir artısı da bölüm bölüm olması ve bölümler arasında mola verebilmenizdir.
Beyin, psikoloji, psikolojik rahatsızlıklar her zaman ilgimi çekmiştir. Bize mantıksız, anlamsız gelen birçok şeyin bilimsel ve mantıklı birer açıklaması var. Beynimiz algımızdaki boşlukları neden ve nasıl doldurur? Körler halüsinasyon görebilir mi? Zihin kasımızı kasarak fiziksel performansımızı artırabilir miyiz? Farkında olmadan gördüğümüz şeyler ruh halimizi ve kararlarımızı nasıl etkiler? Sahte anılar nereden gelir? Uzaylılar tarafından kaçırıldığını ya da doğaüstü varlıklarla temas kurduğunu iddia eden insanlar gerçekte ne yaşar? Neden kendimizi gıdıklayamayız? Hipnozla cinayet işlenebilir mi? Zihin parçalandığında ne olur? Bu gibi ilginç ve merak uyandırıcı soruların cevapları bu kitapta.
Kitabı okumayı düşünenlere küçük bir öneri: Eğer beynin bölümleri hakkında bir bilginiz yoksa kitabı okurken notlar almanızı tavsiye ederim. Sadece, yazar beynin bölümlerinden bahsettiğinde hangi bölümün ne işe yaradığını, neyden sorumlu olduğunu yazmanız okurken çok kolaylık sağlayacaktır.