2022 217. kitabı
Okunma: 09 Aralık 2022 16:11
Beyni diğer organlardan ayıran çok önemli bir özellik var: Naklinin mümkün olmaması. Hatta düşündüğünüzde çılgınca geliyor ama bedeni iflas etmiş bir beyni başka bir bedene aktarmayı başarsanız bile bu aslında beyin nakli değil vücut nakli oluyor. Her ne kadar sinirler arasındaki bağlantıların milyarlarca olması yüzünden bu bağlantıların yeni bedende tekrar yaratılması neredeyse imkânsız olsa da bu konudaki çalışmalar halen sürüyor. Bilim ve teknolojide son 100 yılda ortaya konan gelişmelere bakılırsa beyni (ya da kafayı) teknik olarak bulunduğu bedenden başka bir bedene aktarmak (ya da ona başka bir beden nakletmek) mutlaka günün birinde mümkün olacak dersek çok iddialı bir tahmin yapmış olmayız. Asıl soru ise şu: Peki biz bunu görebilecek miyiz? İşte güzel bir beyin jimnastiği. Bu ay bizi biz yapan ve evrendeki bilinen en karmaşık obje diyebileceğimiz insan beyni hakkında harika bir yazı hazırlanmış. Birbirinden ilginç 10 başlık altında toplanan bu şaşırtıcı bilgilerin aklınıza takılan pek çok soruyu cevaplayacağını düşünüyoruz.
How It Works Türkiye - Sayı 44 (Kasım-Aralık 2022)How It Works Türkiye · 202222 okunma