Neden popüler değil?
2022 26. kitabı
Balıklarla konuşan dedektif kitabını rastgele alışveriş sitesinde gezinirken büyük indirime girdiği için satın almıştım. Daha önce ne bir yorum okudum ne de hakkında bir şey duymuştum. Kitabın popüleritesi az olunca da beklentim -maalesef- düşüktü. Beni çok ama çok fazla şaşırttı. Kitabı çok sevdim. Çok eğlenceli, merak ettiren, edebi bir dile sahip olan bir kitap. Orijinal ismi 'Jackaby' olan kitap bizde 'Balıklarla Konuşan Dedektif' olarak çevrilmiş. Ne ismini farklı çevirdiklerini ne de neden bu ismi seçtiklerini anlamadım açıkçası. Kitap akıp gitti. Okumaktan çok zevk aldım. Tahmin edeceğiniz üzere bir dedektif hikayesi. Cinayetler, kanıtlar, çözümler... Ama bu sefer alışık olduğumuzdan farklı bir dedektif, olaylar, varlıklar silsilesi. Birçok türü içinde barındıyor. Her yaştan insana hitap ettiğini düşünüyorum. Ayrıca kitabın basımını çok fazla beğendim. Müthiş bir rahatlık ve temizlik sağlıyor okura. Oldukça da sağlam. Bu baskı çeşidinin tüm kitaplarda olmasını dilerim. Balıklarla Konuşan Dedektif'i öneririm. Okuyun, okurken eğleneceksiniz, keyifli bir okuma olacak.
Roman
Balıklarla Konuşan DedektifWilliam Ritter · Pegasus Yayınları · 202015 okunma
Merhaba, Balıklarla Konuşan Dedektif olarak cevrilmesinin nedeni 2. kitabı Beastly Bones'da Eksantrik musterilerden birinin konuşan bir balık olması ve Jackaby'nin de onunla konuşabilmesinden geliyor ^^