2022 67. kitabı
#hasanaliyücel 'in #kraloidipus klasiğiyle geldim. Yunan tragedyası olan eser, tiyatronun da bir nevi başlamasına vesile olmuştur Aslında, Yunan mitolojisini sevenler kitaba bayılacaklardır eminim. Özelikle kehanetlerin ve Tanrıların cezaları gazaplarını serer gözler önüne. Beyin yakan sahnelerle dolu bir eser. Kehanetten kaçabilir mi bir insan ,? Yada kaçarken her şeyin sonuna doğru koştuğunu bilse ne yapardı. Keyifli okumalarınız olsun. . Burada, yürekleri yakan bülbül her yerde olduğundan çok dem çeker; yeşil vadilerin ta sonunda tanrının yemişlerle dolu ,güneş ışığı da, fırtınaların sesi de geçmez, kat kat yeşil yapraklı ağacında koyu sarmaşığa gizlenir de öyle dem çeker. İnsanin en büyük suçu dünyaya gelmiş olmasıdır " Yazık, çok yazık ! Bilgi,bilene zarar getirirse, ne müthiş şeydir! Çocukların hem babası, hem kardeşi; o nu doğuran anasının hem kocası, hem oğlu oldugu; babasının karısından çocukları doğduğu; babasını öldürdüğü çıkacak. Şimdi gir sarayına da düşün. Dediklerim çıkmazsa benim kehanet sanatında hiç anlamadığımı ilan edersin. (Çıkar) Sadık bir dostu reddetmek, bence kendi kendimizi hayatın en aziz bildiğimiz bir parçasından yoksun bırakmaktır. Onun için son gününü, görmeden hiç kimseye mutluluğa ermiş demeyin.
Hasan Ali YücelKolektif · Kültür ve Turizm Bakanlığı · 201210 okunma