2022 293. kitabı
Okunma: 05 Aralık 2022 04:52
Kitap neredeyse 30 yıl önce yazılmış olsa da kendini arayan kişilere hâlâ yol gösterebilecek bir kitap. Kitap incelemesinden ziyade düşüncelerimi ve kitabın savunduğu fikri birleştirmeye karar verdim, devamını okumak isteyenlere bunu önceden belirteyim. -İnsanlar olarak küçüklüğümüzden bize dayatılan ya da hayranı olduğumuz kişiler gibi olmaya çalıştığımız, özümüzle alakası olmayan kişilik tiplerine saplanıp kalmış durumdayız. Kendi sesimizi duyamaz hale gelmiş ya da getirilmişiz. Gerçek anlamda ne sevdiğimizi , ne yapmaktan zevk aldığımızı, bizi neyin mutlu ettiğini bile çoğu kişinin bilmediğine şahit oluyorum. Bu da yapay hayaller peşinde koşan mutsuzlar ordusu meydana getiriyor. - Mutluluk demişken ; bize dayatılan materyalist ve kapitalist düzene o kadar alışmışız ki mutluluğu da elle tutulur somut birşey sanarak yakalamaya çalışıyoruz, bizim olsun istiyoruz, hatta sadece bizim. Halbuki mutluluk bir duygu sadece , ve sahip olabileceğimiz bir şey değil, sadece olma durumu. Bu da sizi hayata bakış açınızı incelemeye getiriyor. Her şeye eleştirel yaklaşan, mutsuz olmaya odaklı bir bireye mutluluğu nasıl tarif edebiliriz ki ? Edemeyiz. - Mutlu olan bir insan gördüğünde hem "polyanacı" etiketini yapıştırmaya meraklı bir grup var . Halbuki istisnalar olsa da kimse aptal değil, hayatın zorluğunun farkında, fakat kısıtlı yaşam süresini olumsuzluklarla doldurmak istemeyen, her şeyin farkında olup hayata iyimser bakmaya çalışan insanları artık biraz rahat mı bıraksak? - Hayatın boynuna bir ip takmışız ve her seferinde daha da sıkıyoruz , farkında olmadan kendi hayatımızın nefesini kesiyoruz. Sonra da işlerin neden yolunda gitmemesine hayıflanıyoruz. Öncelikle herkes herşeye sahip olamaz, istediğine kavuşamaz bunu kabullenmek gerekiyor. Elimizden geleni yapıp gerisini Yaratıcının takdirine bırakmak ve sonucu kabullenmek daha kolayken zorlaştırmayı ne kadar da seviyoruz. Daha fazla uzatmadan, bize kötü gelen herşeyden vazgeçebildiğimiz, bize iyi gelen şeylere enerjimizi harcayabildiğimiz bir hayat dilerim.
VazgeçebilmekGuy Finley · Destek Yayınları · 20204,764 okunma