“Marana Kontesi'nin ibadet odasında, araftaki işkencelerin resmedildiği, Morales usulü yabani ve ruhsuz bir tablo vardı. Ressamın aklına gelebilmiş tüm işkenceler öyle bir gerçeklikle tasvir edilmişti ki, engizisyon işkencecisi bile onda bir kusur bulamazdı. Araftaki ruhlar, tepesinde açıklık bulunan bir mağaradaydı.”
Dindar bir anne ve savaşçı bir baba tarafından yetiştirilen Don Juan’ın üniversite yıllarında hayatının gidişatını değiştirecek olan arkadaşı Don Garcia ile tanışması, hiç tatmadığı duygular ve hazları keşfetmesi, yepyeni günahlarla tanışmasını okuyoruz bu kitabımızda.
Don Garcia ile tanışması hayatında olumsuz etkilere sahip olan Don Juan, kendisini dünyevi ve ruhani olarak bir sorgulamaya itiyor. Bu sorgulamanın kökleri babasının bir savaşçı ve annesinin bir dindar olmasından temelleniyor. Bu sorgulama onu zaman zaman vicdanıyla masada yalnız bıraksa da dünyevi hazlar onun için daha fazla öne çıkıyor.
Fantastik bir kitap okumak istemiyorsanız ama içerisinde olağanüstü ögeler bulunmasını tercih ediyorsanız bu kitap tam size göre. Kitabı o kadar sevdim ki, okurken sürekli içimden keşke roman uzunluğunda olsaydı diye geçirdim.