Hilekâr Kitap İncelemesi
2022 80. kitabı
Ateşli Kanatlar serisinin ilk kitabı olan Hilekâr uzun zamandır listemde olan bir kitaptı. Serinin üç kitabı da elimde olmasına rağmen bir türlü okumak için zaman ayırmıyordum. Okuma listemi oluştururken anlık gelen istekle de ilk kitabı Kasım ayında okumaya karar verdim. İyiki de okumuşum çünküçok keyifliydi. Daha önceden belirttim mi bilmiyorum ama yerli yazarlardan fantastik okumak ön yargımı bir türlü aşamıyordum. Çünkü çok bariz mantık hataları ve klişelerle dolu oluyorlardı. En azından benim okuma deneyimlerim bu şekildeydi. Ama N. G. Kabal’ın Lordlar ve Varisler kitabını okuduktan sonra bütün ön yargılarım yok oldu. O yüzden bu seri için de çok heyecanlıydım. Aslında kitapların eski basımlarını sürekli indirimde görüyordum. Ama Dokuz Yayınları bastıktan sonra yeni baskıları o kadar güzel olmuş ki insan daha çok hevesleniyor. Kitap fantastik bir evrende geçiyor ve bu evrende iblisler yaşıyor. Ancak bu iblislerin de kendi içlerinde bir kast sistemi var. En üstte Şeytanlar bulunurken, onlardan sonra Kara Elfler, Cadılar, Vampirler, Kurt Adamlar, Periler gibi birçok ırk ve krallık var. Bunlardan ayrıca yaratılan bir de Avcılar var. Avcılar tahmin edileceği üzere iblisleri öldürüyor. Ana karakterimiz Cassie de bir avcı. Cassie ölmek üzereyken şeytanın oğlu Aidenhell bir kehanet yüzünden onu kurtarıyor ve yanına alıyor. Bu ikisi gerçekleşmek zorunda olan kehanet için bütün ırkların krallarını öldürmek üzere yolculuğa çıkıyorlar. Ancak bir şeytan ve şeytan avcısı olan iki kişi nasıl bir araya gelebilir? Kitabı gerçekten çok severek okudum. Üstelik çok akıcı bir dili de vardı. Bu zamana kadar okumadığım için kendime kızdım gerçekten. Başlarda Cassie ve Aiden arasındaki ilişkinin çok hızlı ilerlediğini düşünmüştüm ama sonradan her şey yerine oturdu gibi oldu. Yine de aralarındaki gitgelli ilişki beni sinir etmedi değil. Ama genel olarak kitabın evrenini aşırı beğendim. İblisler ve aralarındaki kast sistemi olayı, kötü şeytan erkek kardeş ve kitabın sonundaki şaşırtan olay beni oldukça heyecanlandırdı. Bence fantastik severlerin kesinlikle şans vermesi gereken bir kitap.
Fantastik
HilekarR. Gaye Önel · Dokuz Yayınları · 20211,680 okunma