···Okunma: 07 Aralık 2022 18:38 Spoiler..İstabulda kendi halinde sıradan bir hayat yaşayan gazeteci ibrahim, arkadaşı hüseyinin ölüm haberini duyunca araştırmak için doğup büyüdüğü mardine gider.
Hüseyin yardımsever ve anladığım kadariyla dindar bir insan.
Suriyeden kaçıp mardine ,mülteci kamplarında kalan insanlara sürekli yardım eden hüseyin bir kıza aşık olur ve kendi evine götürür ama ailesi izin vermez, kız bi takım olaylardan dolayi evden kaçar.
Hüseyin kıza yardim ettiği için saldırıya uğrar,ölmez.
Yeni bir hayat kurmak için Sözde özğürlükler ülkesi olan ABD ye gider , daha sonra meleknazı yanına alacaktır ama orada müslüman oldugu için öldürülür.
Kitapta yezidilerin IŞID tarafindan soykırıma ugramaları,tecavüz edilmeleri anlatılmış. Baya üzücü olaylar. Bunları yapanlar gerçekten de müslüman mı?
İbrahim ise tekrar İstabula dönüp meleknazı arar ve bulur. Melekanazın çektiği acıların etkisinden kalıp ona aşık olma ile acıma duygusu arasinda kalmıştır. Ne kadar ugraşsa da meleknaz onun yardımlarını istemez. İbrahim her hafta sonu onun gelmesini bekler bi cafede ama gelmez..
Yezidilerin bir sınır kapısında kaldıgı haberini alan ibrahim belki bi umutla görürüm diye gidiyor ve orada Meleknaz'lar görüyor onlara yardım etmek için elinden geleni yapıyor..
İbrahim , meleknaza aşık mı oldu yoksa ona acıyor muydu? Neydi onu sürekli görme,arama isteği?