“O” kitap.
2022 3. kitabı
Kitap okumaya seven, kitaplarda kendini bulan her insanın “evet işte bu benim hayatımın kitabı” dediği 1 kitap vardır. Gerçek hayatın ızdırabından stresinden üzüntüsünden ya da yaşadığı her neyse büyük ya da küçük fark etmez kaçtığı ve bir nefes aradığı, hayal ettiği ve düşlerinde şekillendirdiği bir andır “o” kitabı okumaya başladığı an. Özeldir, paylaşmak ister “onu”. Ne olursa olsun onun yeri ayrıdır. İşte benim hayatımın kitabı; Yüzüklerin Efendisi. 3 ayrı kitap tek baskıda. Üçü de birbirinden farklı ama hepsi bir bütün aslında. Filmler, son zamanlarda çıkan dizisi, Orta Dünya için yazılmış diğer eserler hepsi bir yana bu kitap bir yana. Tolkien evreni olarak özetlenebilecek bir evren var burada. Kaç defa okudum, üzerine kaç defa düşündüm notlar aldım hatırlayamıyorum. Yıllar boyu incelediğim ve kendime kurduğum bir külliyat var artık. Her yeni bilgide, her yeni haberde mutlu oluyorum. Bu kitap, bu evren beni MUTLU ediyor. Dahası yok :)
Yüzüklerin Efendisi (Tek Cilt)J. R. R. Tolkien · Metis Yayınları · 20166,3bin okunma