Miço ~ Selvi Atıcı
Merhaba Kitapseverler! Bugün karşınıza kalemine hayran olduğum ve ne yazarsa yazsın okurum dediğim yazarın yeni kitabı ile geldim. Kitabımız o kadar güzeldi ki tam olarak bir Selvi Atıcı klasiliğiydi. Tadı damağımda kaldı diyebilirim. Beni sadece üzen kısım sayfa sayısının az olması ve hemen bitmiş olmasıydı. Kısacası konusundan bahsedecek olursak;
Ela, annesi ve üvey babası ile yaşarken üvey babasının hayatı boyunca onda bırakacağı bir darbe ile yüzleşir ve annesi tarafından evinden atılır.
Evinden atılan Ela, gece yarısında kendisini bir teknenin içine atar ve orada hayatını değiştirecek insan olan Bora Kaptan ile tanışır. Bora kaptan daha ilk anda Ela'nın kimsesiz kaldığı izlenimini alır ve ona yardım eli uzatarak tekneye onu Miço olarak alır ama konuşmayan ve sessizliğine gömülmüş olan Ela ile iletişim konusunda zorlanır.
Bora kaptan, geçmişte yaptığı hatalar yüzünden ondan nefret eden, üniversite öğrencisi olan oğlu Miraç ile her şeyi yoluna koymaya çalışsa da başarılı olamaz. Tüm servetini kaybeden, borç batağına batan Bora kaptan yüzünden zor zamanlar geçiren oğlu Miraç, babasının yanında kadın görmeye dayanamaz ve Miço'muz hakkında ilk başlarda farklı izlenimler alda da aslında her şey çok başkadır.
Ela'ya işi öğretecek olan Miraç ne kadar zor ve ağır iş varsa hepsini Ela'dan nefret ederek ona öğretmeye çalışsa da zamanla kendisini ona kaptırdığını ve işlerin planladığı gibi gitmediğini anlaması ile ikilinin ilişkisi başka yerlere gider.
Yazarımız Tunç Mirza Yiğit dışında nasıl bir gıcık karakter yazılır sonra bu karakter nasıl bir kedicik olur ve nasıl bu kadar sevilir diye çok güzel göstermiş bize. En başlarda gıcık olduğum Miraç sonradan kitapta en sevdiğim karakter oldu. Geçmişte yaşadıkları yüzünden davranışlarını haksız bulmuyorum . Ela'ya olan sevgisi, aslında nefret ediyor gibi gözükse de durumun öyle olmaması çok iyiydi.
Ela ise yıkılmış ve hayatında en büyük darbeyi yemiş olan birisiydi ama kendisini ezdirmemesi, kendisi için savaşması ve hatta ona çok kötü davranan Miraç'a bile boyun eğmemesi çok güzeldi ki yaşadıkları her şeye rağmen güçlü kadın karakteri okumayı seviyorum.
Özetle okuyun, okutturun