Merhabalar kitap dostlarım yeni bir kitapla daha karşınızdayım.
Miço benim için sadece bir aşk romanı değil; aynı zamanda yeniden doğuş ve iyileşme hikâyesi oldu. Ela’nın çaresizlikten doğan gücü beni çok etkiledi ,Hayatta kalabilmek için verdiği mücadele onu sıradan bir karakterden öteye taşıyor.
Miraç karakteri ise sert, kabuğuna kapanmış bir genç adam olarak başlıyor ama zamanla onun da kırılganlıkları, korkuları ve geçmişin yükü ortaya çıkıyor. Ela’nın sabrı, azmi ve direnci, Miraç’ın duvarlarını yavaş yavaş yıkmasına yardımcı oluyor.
Roman boyunca yazar sevgi, acı, güven ve zorluklarla yüzleşme temasını güçlü bir şekilde işliyor. Bazen gerilimli, bazen hüzünlü ama çoğu zaman umut dolu bir anlatımı var. Özellikle karakterlerin dönüşümü ve birbirlerine karşı duydukları karmaşık hisler, hikâyeyi okurken içine çeken bir etki bırakıyor. Konusu gelince; Ela, trajik bir olay sonrası hayatının altüst olduğu bir dönemde kendisiyle ve dünyayla savaşmak zorunda kalan genç bir kadındır. Bir gece yaşadığı korkunç ve sarsıcı bir olaydan sonra evden uzaklaşmak zorunda kalan Ela, cebinde az parayla hayata tutunma mücadelesi verir. Gidecek yeri olmayan Ela, hiçbir güvence olmadan bir balıkçı teknesinde saklanır ve burada çalışmaya başlar.
Tekne sahibi Bora reis, Ela’ya sahip çıkar, ama Bora’nın oğlu Miraç ,Ela’ya başlangıçta karşıdır ve ona zorluk çıkarmaya çalışır. Aralarındaki ilişki başta sert ve çatışmalı ilerler çünkü her iki karakter de kendi travmaları ve korkularıyla yüzleşmektedir. İlk etapta birbirlerine karşı nefret ve öfke besleseler de zamanla aralarında derin bir bağ ve karmaşık bir duygu gelişir. Ela’nın hayatta kalma çabası, Miraç’a karşı verdiği mücadele ve ikilinin dönüşen ilişkisi kitabın sayfalarıı hizla cevirtiyor.
Temel olarak kitap: bir kadının