“Çaresizlik, elinde kalan en berbat seçeneğin bile, bir yıldız gibi parlamasına neden oluyordu. Çaresizdi. Hem de dibine kadar!” Ama bu, en güvendiğinden sırtına darbe alan Ela’yı yıldırmadı. Yaşadığı korkunç geceden sonra iki seçeneği vardı; ya ölecekti ya da mücadele edecekti. Ve o, zor olanı seçti. Savaştı. Hem geleceğiyle, hem bugünüyle hem geçmişiyle… Bir de karşısına çıktığında kendisinden nefret eden Miraç Çalış’a karşı verdiği mücadele vardı. Belki de bu, onun savaşının en zorlu etabıydı. Eğer Ela, Miraç’la girdiği bu yoğun çarpışmadan galip gelirse, belki de bütün dünyaya karşı kendisini galip sayacaktı. Çünkü Miraç Çalış, istediği zaman hayatın en zorlu sınavı olabiliyordu.
Kitabın Konusu:
312 sayfa

Puan vermedi
Selvi Atıcı benim kalemini beğendiğim nadir Türk yazarlardan normalde.Kendisi Wattpad çöplüğünden çıkmış iyi bir hikayeci ama son romanlarında aradığımı bulamadım.Bu kitapta beni içine alamadı,sevemedim.Hikaye iyiydi ama nedense karakterlerde bir olmamışlık hissettim.Erkek başrol için kendi deyimiyle tırnak içinde biraz ‘Ayılık’ severiz ama bu kadarı fazla dedim.Kızla da bağ kuramadım.Tavsiye kısmını bu seferlik es geçmek isterim.Zira yine benim sevmediğim bir kitabı çok fazla kişi sevmiş.:)
Puan vermedi
Ela, nam-ı diğer Miço. Her genç kız gibi onunda hayalleri vardı. Ta ki bir gece dünyası başına yıkılana kadar... Sonrası ruhu bedenini terk etmiş bir Ela... Onu en çok koruyup kollaması gerekenler tarafından en büyük yarayı aldı. O da yetmezmiş gibi annesi tarafından evden kovuldu... Kimsesiz, kolu kanadı kırık kalan Ela, bir ceset gibi kıvrılıp
10/10 puan verdi
Selvi Atıcı ; ne yazsa okurum dediğim yazarlardan biri. Elimde sadece okumadığım 2 kitabı kaldı. Onları da resmen kötü güne saklar gibi, zor zamanlarda beni mutlu,motive eder ümidiyle hazinem gibi saklıyorum. Öncelikle kitabın adı , kapağın tasarımı on numara beş yıldız olmuş. Kitaba tek eleştirim; doyamadım , çabucak bitti, biraz daha uzun olmasını isterdim. Normal bir aile hayatı yaşayan Ela'nın, bir gecede dünyası hem kararıyor hem de değişiyor. Elinde bavulu, cebinde 20 lirası ile kendini sokakta buluyor. Gidecek yeri, güvenecek kimsesi yok. O şokla , yorgunlukla sahilde bir teknede yığılıp kalıyor ve işte karşımızda Miço. Burada canım yazarımın kitaplarındaki güçlü kadın karakterleri devreye giriyor. Ela'nın yani Miço'nun hayata sıkı sıkıya tutunmasına , zorluklarla başa çıkmasına hayran kaldım. Bir de Miço'yu miço yapan Miraç'ımız vardı ki yazarımız burada da devreye girip gıcık erkek tip yaratıyor. Bu konuda üstüne yok.Ayrıca bi insana Boz Ayı lakabı ancak bu kadar yakışırdı. Kızsam da Miraç'a hak verdiğim yerler çok oldu. Kızdım, öfkelendim, nefret ettim , kahkahalar attım kitapta..Ben çok sevdim kitabı, canı gönülden de tavsiye ederim. Tanışın yazarla ,tanıştırın.
Puan vermedi
Miço ~ Selvi Atıcı Merhaba Kitapseverler! Bugün karşınıza kalemine hayran olduğum ve ne yazarsa yazsın okurum dediğim yazarın yeni kitabı ile geldim. Kitabımız o kadar güzeldi ki tam olarak bir Selvi Atıcı klasiliğiydi. Tadı damağımda kaldı diyebilirim. Beni sadece üzen kısım sayfa sayısının az olması ve hemen bitmiş olmasıydı. Kısacası
10/10 puan verdi
miço Bir gece de değişti Ela'nın hayatı hiç bir suçu yokken evden apar topar kovuldu annesi tarafından. Cebinde üç kuruşu ile başladı hayata karşı savaşı. Gece yarısı sığındığı bir teknede karşılaştığı Bora reis tuttu ellerinden ama bir fırtına misali esti Bora reisin oğlu Miraç. Tabii ki Ela yılmadı Miraç' ın tüm zorlu sınavlarını başarıyla geçti. Bir ağaç gibi tutundu hayata. Ve namı değer Miço vardı artık... Peki aşka yer varmıydı bu zorlu süreçte? Ela'nın sınavı ne kadar zorsa Miraç'ın sınavı da bir o kadar zordu. Buz tutmuş kalbi zamanla ateşlere teslim oldu. Ve tatlış dövmeci Esma... Daha neler neler... Yine bayıla bayıla okuduğum ve hiç bitmesin istediğim bir @selviatici Kitabıydı #miço kaleminize yüreğinize sağlık amaaa ben Esma'yı da tanımayı çok isterim selvi hanımcim umarım Miço yu seriye dönüstürürsünüz çünkü Ela ve Miraç'ın da sanki yarım kalan bir mutluluğu var onları da biraz daha okumak, mutluluklarına şahitlik etmek isterim
8/10 puan verdi
Selvi Atıcı ne yazsa okurum. Başka söze hacet yok. Ela esas kızımız en güvendiği insanlardan öyle bir darbe yiyip sokakta kalmıştı ki hala nasıl yaşıyordu kendi bile bilmiyordu. Bir balıkçı teknesine atmıştı kendini son kalan gücüyle aylarca evi olacağını bilmeden. İşte böyle başlıyor Miçomuzun hikayesi..
8/10 puan verdi
Yazarın kalemini çok sevdiğimden neredeyse tüm kitaplarını okudum. Bu yüzdendir ki Miço ya çok büyük bir heves ve merakla başladım ama bilenler bilir ki büyük beklentiler hep sıkıntı çıkarır. Aslında kitap gayet akıcı, hiç sıkmıyor ama işte o amalar.... Kitapta sanki birşeyler eksikti, Selvi Atıcının bugüne kadar yazdığı o muazzam aşk hissini bir türlü alamadım :((( Yazarın en iyi kitabıydı diyemem hatta sıralama yapacak olsam baya altlarda olacağı kesin diyebilirim. Yine de genel bir yorum yapacaksam "güzel ama özel olmayan bir kitaptı" diyebilirim.
7/10 puan verdi
Selvi Atıcı kalemini sevdiğim Türk yazarlardan biri ve Miço'da çıktığından beri merak edip okumak istediğim bir kitaptı ama maalesef kitap beklentilerimin çok altında kaldı. Kitabın konusu Ela onu büyüten babası yerine koyduğu üvey babası tarafından t*cavüze uğruyor ve sonra annesi tarafından evden kovuluyor. Gidecek yeri olmayan Ela bir teknede saklanırken oranın Kaptanı ona yardım ediyor ve gemisinde Miço olarak işe alıyor ama onu orada istemeyen biri var kaptanın oğlu Miraç. Ela'nın yaşadığı şeye rağmen ayakları üzerinde durması Miraç'ın öküz tavırlarına rağmen pes etmeyip tüm işlerin üstesinden gelmesini okumak güzeldi. Ela çok güçlü bir kadın ve güçlü kadın okumayı seven biri olarak Ela karakterinide çok sevdim. Miraç ise ilk başta beni aşırı sinirlendirdi ve açıkçası Miraç karakteriyle çok bağ kuramadımda benim için yüzeysel kalan şeylerden biriydi kitapta. Kaptan Bora ise okuduğum andan beri sevdiğim biri oldu. Miraç'ın annesine ve Miraç'a yaptığı şeyin cezasını çekmeyi de hak ediyordu açıkçası bunun için Miraç'ın ona olan tavırları bana normal geldi ama yine de Ela'yı kızı gibi koruyup kolamasını okumak güzeldi. Gelelim beklentimi karşılayamama sebebin kitabın başından beri Ela ve Miraç arasında bir uyum, enerji alamadım. Arkadaş olarak onları okuduğumda çok güzellerdi ama ilişki olarak aralarında öyle bir duygu yoktu yazar ikisinin duygusunu da çok yüzeysel bırakmış ve açıkçası buna şaşırdım Selvi Atıcı duyguları çok iyi yazan bir yazar ama bu kitapta duygularını ve sevgilerini hiç hissedemedim bu da kitapla bağ kurmamı zorlaştırdı maalesef.
9/10 puan verdi
Uzuuun zamandır inceleme yapacak vakit bulamıyordum( çoğunlukla üşeniyordum aslında :) ) Fakat beni çok etkileyen bu kitap için bir şeyler yazmak istedim. Öncelikle o kadar ağladım ki o kadar ağladım yani. Sevgili yazarımız duyguları çok güzel geçirdi bana. Ela ile ben de üzüldüm, kırıldım, korktum, sevindim. Ela unutulmayacak karakterler arasında yerini aldı benim için. Her bir duyguyu yüreğimde hissettim. Çok akıcıydı kendim kaptırdım gittim öyle ki bir günde bitti kitap. Ela ile Miraç'ın hikayesini olduğu için inanılmaz mutluyum. Öyle bir son yazmış ki yazarımız Esma ile mavi gözlü adamın hikayesini merak ettim. Sevgili yazarımız lütfen bu ikilinin bir hikayesi olsun ve en kısa zamanda okuyalım.

Selvi Atıcı
Selvi AtıcıYazar · 12 kitap
Evli, iki kız annesi otuz yaşında bir ev hanımıyım Asıl ben buyum Her ev hanımı gibi günlük işimi, yemeğimi yapar, kızlarımla ilgilenirim.Sessiz biriyim, tüm canlıları acayip şekilde severim, dostluk ve arkadaşlığa çok önem veririm. İnsanlar için çok fazla kredim vardır, ama bittiğinde de kesin bir bitişi olur. Yazmak dışında yine ortaya bir şeyler çıkaracak ufak şeylerden hoşlanıyorum. Kalemlikler, çöp kovaları, örgü... Bunun gibi şeylerle uğraşıyorum. Favori kitap deyince benim için biraz zor oluyor Ben okuduğum her kitabı severim aslında. İçinde mutlaka alacağım bir şeyler olur. Sıkıldığım kitaplar da vardır elbette, ama genel olarak çok kısa süre içinde tırnaklarımı yiyerek okuduğum bir Milenyum serisi vardır Bunun dışında Tess Gerritsen, Jean Christophe Grange, Lisa Valdez, Judith Mcnaught, Ayşe Kulin gibi yazarları favorilerim olarak sıralayabilirim. Daha da çok var aslında Film ve dizi kültürüm çok yeni bunun için heyecanla beklediğim üç diziyi söyleyebilirim; Walking Dead, Game of Thrones ve bir de Yabancı Amma uzatmışım
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.