Nemesis Kitap

2023 394. kitabı
Okunma: 11 Mayıs 2023 00:21
Selvi Atıcı benim kalemini beğendiğim nadir Türk yazarlardan normalde.Kendisi Wattpad çöplüğünden çıkmış iyi bir hikayeci ama son romanlarında aradığımı bulamadım.Bu kitapta beni içine alamadı,sevemedim.Hikaye iyiydi ama nedense karakterlerde bir olmamışlık hissettim.Erkek başrol için kendi deyimiyle tırnak içinde biraz ‘Ayılık’ severiz ama bu kadarı fazla dedim.Kızla da bağ kuramadım.Tavsiye kısmını bu seferlik es geçmek isterim.Zira yine benim sevmediğim bir kitabı çok fazla kişi sevmiş.:)
2023 19. kitabı
Ela, nam-ı diğer Miço. Her genç kız gibi onunda hayalleri vardı. Ta ki bir gece dünyası başına yıkılana kadar... Sonrası ruhu bedenini terk etmiş bir Ela... Onu en çok koruyup kollaması gerekenler tarafından en büyük yarayı aldı. O da yetmezmiş gibi annesi tarafından evden kovuldu... Kimsesiz, kolu kanadı kırık kalan Ela, bir ceset gibi kıvrılıp yattığı balıkçı teknesinde, sahibinin onu bulması ve yardım elini uzatması ile orası onun yeni yuvası oldu. Zaten başka da çaresi yoktu. Ya ölmeyi seçecek ya da yaşamak için savaşacaktı. Miraç Çağan; nam-ı diğer Boz Ayı... Ela'nın en zorlu sınavı... Güzel bir hayatı varken babasının hataları yüzünden, tüm varlıklarını kaybeden, o da yetmezmiş gibi tüm bu acılara dayanamayıp hastalanan annesini tedavi ettirecek durumları olmadığı için toprağa veren öfkeli ve dilinin kemiği olmayan bir adam. Şimdi radarında Miço var. Babasının genç ve yeni sevgilisi. Onu yıldırıp kaçırana kadar ona rahat yok. Miraç'ın, bilmediği şey hıncını çıkardığı kişinin aralarında ki en masum kişi olması... Bir yanda insanlara güvenini kaybetmiş Ela, diğer yanda tüm dünyaya öfkeli Miraç... Bu savaşın galibi kim olacak dersiniz? Miraç'a başlarda çok kızsamda merhametine ve Ela'ya sahip çıkmasına kalbim eridi. Üstelik hayat onun için de çok zorken yaptı bunu. Bu hayatta ne iş yaptığın, ne kadar paran olduğu hiç önemli değil. Önemli olan iyi insan olabilmek ve Miraç da gerçekten çok özel bir kalbe sahipti. Ben sadece kitabın sonunda Ela'nın ailesine ne olduğunu okumak isterdim. Ve Miraç'ın tek yumruk ile kalmamasını... (Okuyanlar ne demek istediğimi anlayacaktır.) oku yor     YAZARoku yor YAZAR Canım Nuray'ım bana harika bir sürpriz yaptı ve bu bebeği bana imzalı yolladı. Nuray'ım teşekkür ederim, ballı çöreğim... Selvi AtıcıSelvi Atıcı
Edebiyat & Roman
2022 63. kitabı
Okunma: 31 Aralık 2022 22:10
Selvi Atıcı ; ne yazsa okurum dediğim yazarlardan biri. Elimde sadece okumadığım 2 kitabı kaldı. Onları da resmen kötü güne saklar gibi, zor zamanlarda beni mutlu,motive eder ümidiyle hazinem gibi saklıyorum. Öncelikle kitabın adı , kapağın tasarımı on numara beş yıldız olmuş. Kitaba tek eleştirim; doyamadım , çabucak bitti, biraz daha uzun olmasını isterdim. Normal bir aile hayatı yaşayan Ela'nın, bir gecede dünyası hem kararıyor hem de değişiyor. Elinde bavulu, cebinde 20 lirası ile kendini sokakta buluyor. Gidecek yeri, güvenecek kimsesi yok. O şokla , yorgunlukla sahilde bir teknede yığılıp kalıyor ve işte karşımızda Miço. Burada canım yazarımın kitaplarındaki güçlü kadın karakterleri devreye giriyor. Ela'nın yani Miço'nun hayata sıkı sıkıya tutunmasına , zorluklarla başa çıkmasına hayran kaldım. Bir de Miço'yu miço yapan Miraç'ımız vardı ki yazarımız burada da devreye girip gıcık erkek tip yaratıyor. Bu konuda üstüne yok.Ayrıca bi insana Boz Ayı lakabı ancak bu kadar yakışırdı. Kızsam da Miraç'a hak verdiğim yerler çok oldu. Kızdım, öfkelendim, nefret ettim , kahkahalar attım kitapta..Ben çok sevdim kitabı, canı gönülden de tavsiye ederim. Tanışın yazarla ,tanıştırın.
2026 6. kitabı
Okunma: 09 Mart 2026 18:32
Merhabalar kitap dostlarım yeni bir kitapla daha karşınızdayım. Miço benim için sadece bir aşk romanı değil; aynı zamanda yeniden doğuş ve iyileşme hikâyesi oldu. Ela’nın çaresizlikten doğan gücü beni çok etkiledi ,Hayatta kalabilmek için verdiği mücadele onu sıradan bir karakterden öteye taşıyor. Miraç karakteri ise sert, kabuğuna kapanmış bir genç adam olarak başlıyor ama zamanla onun da kırılganlıkları, korkuları ve geçmişin yükü ortaya çıkıyor. Ela’nın sabrı, azmi ve direnci, Miraç’ın duvarlarını yavaş yavaş yıkmasına yardımcı oluyor. Roman boyunca yazar sevgi, acı, güven ve zorluklarla yüzleşme temasını güçlü bir şekilde işliyor. Bazen gerilimli, bazen hüzünlü ama çoğu zaman umut dolu bir anlatımı var. Özellikle karakterlerin dönüşümü ve birbirlerine karşı duydukları karmaşık hisler, hikâyeyi okurken içine çeken bir etki bırakıyor. Konusu gelince; Ela, trajik bir olay sonrası hayatının altüst olduğu bir dönemde kendisiyle ve dünyayla savaşmak zorunda kalan genç bir kadındır. Bir gece yaşadığı korkunç ve sarsıcı bir olaydan sonra evden uzaklaşmak zorunda kalan Ela, cebinde az parayla hayata tutunma mücadelesi verir. Gidecek yeri olmayan Ela, hiçbir güvence olmadan bir balıkçı teknesinde saklanır ve burada çalışmaya başlar. Tekne sahibi Bora reis, Ela’ya sahip çıkar, ama Bora’nın oğlu Miraç ,Ela’ya başlangıçta karşıdır ve ona zorluk çıkarmaya çalışır. Aralarındaki ilişki başta sert ve çatışmalı ilerler çünkü her iki karakter de kendi travmaları ve korkularıyla yüzleşmektedir. İlk etapta birbirlerine karşı nefret ve öfke besleseler de zamanla aralarında derin bir bağ ve karmaşık bir duygu gelişir. Ela’nın hayatta kalma çabası, Miraç’a karşı verdiği mücadele ve ikilinin dönüşen ilişkisi kitabın sayfalarıı hizla cevirtiyor. Temel olarak kitap: bir kadının
Edebiyat & Roman
2022 62. kitabı
Miço ~ Selvi Atıcı Merhaba Kitapseverler! Bugün karşınıza kalemine hayran olduğum ve ne yazarsa yazsın okurum dediğim yazarın yeni kitabı ile geldim. Kitabımız o kadar güzeldi ki tam olarak bir Selvi Atıcı klasiliğiydi. Tadı damağımda kaldı diyebilirim. Beni sadece üzen kısım sayfa sayısının az olması ve hemen bitmiş olmasıydı. Kısacası konusundan bahsedecek olursak; Ela, annesi ve üvey babası ile yaşarken üvey babasının hayatı boyunca onda bırakacağı bir darbe ile yüzleşir ve annesi tarafından evinden atılır. Evinden atılan Ela, gece yarısında kendisini bir teknenin içine atar ve orada hayatını değiştirecek insan olan Bora Kaptan ile tanışır. Bora kaptan daha ilk anda Ela'nın kimsesiz kaldığı izlenimini alır ve ona yardım eli uzatarak tekneye onu Miço olarak alır ama konuşmayan ve sessizliğine gömülmüş olan Ela ile iletişim konusunda zorlanır. Bora kaptan, geçmişte yaptığı hatalar yüzünden ondan nefret eden, üniversite öğrencisi olan oğlu Miraç ile her şeyi yoluna koymaya çalışsa da başarılı olamaz. Tüm servetini kaybeden, borç batağına batan Bora kaptan yüzünden zor zamanlar geçiren oğlu Miraç, babasının yanında kadın görmeye dayanamaz ve Miço'muz hakkında ilk başlarda farklı izlenimler alda da aslında her şey çok başkadır. Ela'ya işi öğretecek olan Miraç ne kadar zor ve ağır iş varsa hepsini Ela'dan nefret ederek ona öğretmeye çalışsa da zamanla kendisini ona kaptırdığını ve işlerin planladığı gibi gitmediğini anlaması ile ikilinin ilişkisi başka yerlere gider. Yazarımız Tunç Mirza Yiğit dışında nasıl bir gıcık karakter yazılır sonra bu karakter nasıl bir kedicik olur ve nasıl bu kadar sevilir diye çok güzel göstermiş bize. En başlarda gıcık olduğum Miraç sonradan kitapta en sevdiğim karakter oldu. Geçmişte yaşadıkları yüzünden davranışlarını haksız bulmuyorum
2022 66. kitabı
Okunma: 26 Kasım 2022 01:05
Selvi Atıcı ne yazsa okurum. Başka söze hacet yok. Ela esas kızımız en güvendiği insanlardan öyle bir darbe yiyip sokakta kalmıştı ki hala nasıl yaşıyordu kendi bile bilmiyordu. Bir balıkçı teknesine atmıştı kendini son kalan gücüyle aylarca evi olacağını bilmeden. İşte böyle başlıyor Miçomuzun hikayesi..
Benmi duygusuzum anlamadım..
2025 14. kitabı
Okunma: 25 Şubat 2025 14:38
Nasıl başlasam bilemiyorum konu olarak çok guzeldi ama duyguları gecirememis yazar şahsen öyle ağır bir konu bana hiç geçmedi konusu üvey babasının kıza tecavüz etmesi ile başlıyor ama duygular bana hiç geçmedi kızın durumu çok çok üzücü idi kimseye güvenmemesi olağan bir durumdu öyle de oldu ama o kadar miraç ile tanışması hemen oldu ve kötü çocuk tabiki kendince kotugunu yaptı ama bir yere kadar sonraki yaptığı hersey kızın iyiliği için oldu kitapta hiç smut yoktu olmaması iyi birseydi üvey babanın ve annesinin cezasını çekmesini çok isterdim neden yapanın yanına kar kaldı oradan büyük bir puan kırdım ve adamın takip etmesi çok dehşet verici bir olaydı aralarında bir elektrik vardı tabiki Ela ve Miraçin bunun uzun zaman sonra ortaya çıkması guzeldi ama hicbirsey bilmeden ve kiz ona anlatmadan evlenmesi bana göre sacmalikti neyle karsilacaksin bilmiyorsun ama ne olduğunu tahmin ediyorsun sadece sonra birden ortaya çıktı ama bekledigim gibi olmadı orada da duygular bana geçmedi çok güzel konulu bir kitabı cerezlik bir kitap olarak okudum diyebilirim...
2022 84. kitabı
Okunma: 24 Aralık 2022 21:56
miço Bir gece de değişti Ela'nın hayatı hiç bir suçu yokken evden apar topar kovuldu annesi tarafından. Cebinde üç kuruşu ile başladı hayata karşı savaşı. Gece yarısı sığındığı bir teknede karşılaştığı Bora reis tuttu ellerinden ama bir fırtına misali esti Bora reisin oğlu Miraç. Tabii ki Ela yılmadı Miraç' ın tüm zorlu sınavlarını başarıyla geçti. Bir ağaç gibi tutundu hayata. Ve namı değer Miço vardı artık... Peki aşka yer varmıydı bu zorlu süreçte? Ela'nın sınavı ne kadar zorsa Miraç'ın sınavı da bir o kadar zordu. Buz tutmuş kalbi zamanla ateşlere teslim oldu. Ve tatlış dövmeci Esma... Daha neler neler... Yine bayıla bayıla okuduğum ve hiç bitmesin istediğim bir @selviatici Kitabıydı #miço kaleminize yüreğinize sağlık amaaa ben Esma'yı da tanımayı çok isterim selvi hanımcim umarım Miço yu seriye dönüstürürsünüz çünkü Ela ve Miraç'ın da sanki yarım kalan bir mutluluğu var onları da biraz daha okumak, mutluluklarına şahitlik etmek isterim
2023 647. kitabı
Yazarın kalemini çok sevdiğimden neredeyse tüm kitaplarını okudum. Bu yüzdendir ki Miço ya çok büyük bir heves ve merakla başladım ama bilenler bilir ki büyük beklentiler hep sıkıntı çıkarır. Aslında kitap gayet akıcı, hiç sıkmıyor ama işte o amalar.... Kitapta sanki birşeyler eksikti, Selvi Atıcının bugüne kadar yazdığı o muazzam aşk hissini bir türlü alamadım :((( Yazarın en iyi kitabıydı diyemem hatta sıralama yapacak olsam baya altlarda olacağı kesin diyebilirim. Yine de genel bir yorum yapacaksam "güzel ama özel olmayan bir kitaptı" diyebilirim.
2023 24. kitabı
Selvi Atıcı kalemini sevdiğim Türk yazarlardan biri ve Miço'da çıktığından beri merak edip okumak istediğim bir kitaptı ama maalesef kitap beklentilerimin çok altında kaldı. Kitabın konusu Ela onu büyüten babası yerine koyduğu üvey babası tarafından t*cavüze uğruyor ve sonra annesi tarafından evden kovuluyor. Gidecek yeri olmayan Ela bir teknede saklanırken oranın Kaptanı ona yardım ediyor ve gemisinde Miço olarak işe alıyor ama onu orada istemeyen biri var kaptanın oğlu Miraç. Ela'nın yaşadığı şeye rağmen ayakları üzerinde durması Miraç'ın öküz tavırlarına rağmen pes etmeyip tüm işlerin üstesinden gelmesini okumak güzeldi. Ela çok güçlü bir kadın ve güçlü kadın okumayı seven biri olarak Ela karakterinide çok sevdim. Miraç ise ilk başta beni aşırı sinirlendirdi ve açıkçası Miraç karakteriyle çok bağ kuramadımda benim için yüzeysel kalan şeylerden biriydi kitapta. Kaptan Bora ise okuduğum andan beri sevdiğim biri oldu. Miraç'ın annesine ve Miraç'a yaptığı şeyin cezasını çekmeyi de hak ediyordu açıkçası bunun için Miraç'ın ona olan tavırları bana normal geldi ama yine de Ela'yı kızı gibi koruyup kolamasını okumak güzeldi. Gelelim beklentimi karşılayamama sebebin kitabın başından beri Ela ve Miraç arasında bir uyum, enerji alamadım. Arkadaş olarak onları okuduğumda çok güzellerdi ama ilişki olarak aralarında öyle bir duygu yoktu yazar ikisinin duygusunu da çok yüzeysel bırakmış ve açıkçası buna şaşırdım Selvi Atıcı duyguları çok iyi yazan bir yazar ama bu kitapta duygularını ve sevgilerini hiç hissedemedim bu da kitapla bağ kurmamı zorlaştırdı maalesef.

Selvi AtıcıYazar · 12 kitap
Evli, iki kız annesi otuz yaşında bir ev hanımıyım Asıl ben buyum Her ev hanımı gibi günlük işimi, yemeğimi yapar, kızlarımla ilgilenirim.Sessiz biriyim, tüm canlıları acayip şekilde severim, dostluk ve arkadaşlığa çok önem veririm. İnsanlar için çok fazla kredim vardır, ama bittiğinde de kesin bir bitişi olur. Yazmak dışında yine ortaya bir şeyler çıkaracak ufak şeylerden hoşlanıyorum. Kalemlikler, çöp kovaları, örgü... Bunun gibi şeylerle uğraşıyorum. Favori kitap deyince benim için biraz zor oluyor Ben okuduğum her kitabı severim aslında. İçinde mutlaka alacağım bir şeyler olur. Sıkıldığım kitaplar da vardır elbette, ama genel olarak çok kısa süre içinde tırnaklarımı yiyerek okuduğum bir Milenyum serisi vardır Bunun dışında Tess Gerritsen, Jean Christophe Grange, Lisa Valdez, Judith Mcnaught, Ayşe Kulin gibi yazarları favorilerim olarak sıralayabilirim. Daha da çok var aslında Film ve dizi kültürüm çok yeni bunun için heyecanla beklediğim üç diziyi söyleyebilirim; Walking Dead, Game of Thrones ve bir de Yabancı Amma uzatmışım