Kardeşinin intikamını almak için çıktığın yolda aşkla karşılaşırsan… Hiçbir şey göründüğü gibi değildir, bilirsiniz. Üstelik bahsi geçen bir kadın ise, asla! Dövüş sanatları uzmanı olan Süheyla, kardeşinin intikamını almak için çıktığı yolculukta kalbini tam bir baş belasına kaptırdı. Ruhu intikam ateşiyle yanıp tutuşurken kalbi aşk ateşiyle kavruldu… Süheyla’nın adı, ‘iyi huylu, sakin’ anlamına gelir ancak aldanmayın, yol boyunca elinde muştasıyla aşk ve intikam duygularıyla örülmüş ince bir ip üzerinde ustalıkla yürüyecek gerçek bir kahramandır aslında. O zeki, yumrukları kadar dili de sert bir kadındır. Romanda Demir’le de tanışacaksınız. Aşkın muhatabıdır kendisi. Süheyla’nın intikam mücadelesinde en büyük yardımcısı olacaktır.
Kitabın Konusu:
424 sayfa

8/10 puan verdi
En sevdiğim, hayranlık duyduğum kadın karakterlerden birini okumuş oldum. Sırf kitabı komik yapmak için kadın karakteri aptallaştırmadan çok espirili, eğlenceli ve aynı zamanda da duygusal bir roman yazmış yazar. Herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
SELVİ ATICI || SEN
9/10 puan verdi
Selvi Atıcı'nın bu romanını 2 günde bitirdim aslında. Ama incelemesini bugün girebilme fırsatım oldu. Kısaca kitabın konusundan bahsedip incelemesine geçmek istiyorum. Süheyla, babasız büyümüş ve
8/10 puan verdi
Kitap Süheyla'nın kardeşi Umur'u ölü bulması ile başlıyor, her şey Umur'un intihar ettiğini gösterirken Süheyla buna inanmıyor ve bu işin peşine düşüyor. Eline geçen bilgiler sonucu kardeşinin ölümünün intihar olmadığına emin oluyor ve araştırmak için İstanbul'a gidiyor. İstanbul'da annesinin eski bir arkadaşı olan Timuçin Bey'in moda evinde hem masraflarını çıkarmak hem de bilgi toplamak amacı ile çalışmaya başlıyor. Burada moda evinin müdavimlerinden Demir ile tanışıyor ve hikaye başlıyor. Demir; yakışıklı, zengin, karizmatik, sivri dilli, muzur ve oldukça zeki bir adam. Süheyla; inatçı, gözü kara, dövüş sanatlarında ustalaşmış, her şeye verecek cevabı olan güçlü bir kadın. Zıt iki karakter Demir ve Süheyla. Ama o kadar güzel bir çift oldular ki aralarındaki diyologları, birbirlerini sinir eden tavırlarını okurken oldukça eğleniyorsunuz. Sıkmayan, akıcı, komik, yer yer hüzünlendiren, ama çoğunlukla gülüp kahkahalar atarak okuyacağınız güzel bir kitap. Yazarın emeğine, yüreğine sağlık.
9/10 puan verdi
Kitapla ilgili tek pişmanlığım neden daha önce okumadığım. Bu kitabı bu kadar seveceğim hiç aklıma gelmezdi. Kitap yıllardır elimde ama ben ne zaman elime alsam okumadan bırakıyordum ve şu an ertelediğime çok pişmanım. Okurken en eğlendiğim, karakterlerini en sevdiğim #selviatıcı kitabıydı net yani. Özellikle Süheyla okuduğum en güçlü karakterlerden biriydi belki de en güçlüsü ve en sivri dillisi. Demir ve Süheylanın özellikle o ilk başlardaki konuşmaları en eğlendiğim kısımlar oldu. Bir de Süheyla’nın Timuçin Bey’le diyalogları. Ama tabi ki sadece bu kadar değil. Kitapta cinayet, gizem, aşk hepsi var. Üstüne bir de eğlenceli diyaloglarla enfes bir hikaye çıkmış ortaya.! Kısacası hem güldüren hem hüzünlendiren bir kitaptı. Türü sevene kesinlikle okumasını tavsiye ederim. Mutlaka bir şans verip yazarın kalemiyle tanışın .
9/10 puan verdi
Ne yazsa okurum dediğim Türk yazarlardan Selvi Atıcı. Kurguları, karakterleri, akıcı ve okurken gözünüzde canlandıran betimlemeleri ile birçok kişinin de yazarın kitaplarını sevdiğine eminim. Sen, kardeşinin intiharının arkasındaki gerçek nedeni bulmaya çalışan Süheyla ve vicdan yüküyle yaşamaya çalışan Demir'in hikayesi. Selvi Atıcı kalemini bilenler bilir, kurgularında hep bir macera ve gizem vardır. Sen de bu yönden diğer kitaplardan farklı değil. Ancak, kitabın ana karakteri Süheyla, tam bir efsane. Hatta okuduğum ve en sevdiğim Selvi Atıcı kadın karakteri. Dobra tavırları, lafını sakınmaması ve gücüyle satırlardan taşıyor. Hayran olmamak, saygı duymamak imkansız gibi bence. Sadece sonlara doğru -sebebini ne kadar anlasam ve haklı olduğunu düşünsem de- biraz sinir oldum. Ya Demir Mızrak? Ciddiyetinin arkasında hep var olan alaycılığı, normal olmadığının kanıtı tepkileri ve inadıyla sonuna kadar gittiği aşkı...Kısacası Demir Mızrak hafif ciddiyetsiz havasına rağmen kendini sevdiren bir diğer karakter. Kitabın bana göre bir diğer önemli karakteri Timuçin Bey ve Süheyla ile olan konuşmalarını da çok sevdim ben. İkilinin her sahnesinde kahkaha attım. Çelik Mızrak'ı ise aşırı merak ettim. Zira adamın asaleti kitaptan taşıyordu. Kitabı sevdiğimi daha başka nasıl anlatabilirim, inanın bilmiyorum.Macera ve aşkın bir arada olduğu, cümlelerin akıp gittiği, her sahneyi gözünüzde canlandırdığınız, betimlemeleri yerinde ve yer yer kahkaha attıran ince esprilerin olduğu kitapları sevenlere şiddetle tavsiye ederim.
6/10 puan verdi
Kitap her nekadar bir aşk romanı olsada aslında bir intihar ile başlıyor. Umur 19 yaşında evinin banyosunda bilekleri kesilmiş ,kan gölüne dönmüş bir küvetin içerisinde ablası Süheyla tarafından ölü bulunuyor. Süheyla 8 yaşından beri dövüş külüplerine kendini yetiştirmiş, daha sonra bir dövüş salonu açan, kendi ayakları üzerinde duran, genç , deli dolu ,çatlak ,cesur, inatçı oldukca da sivri dilli bir kadın .Süheyla kardeşinin intihar ettiğine iknâ olmaz ,araştırmaları hislerini doğrular ve bunun üzerine genç kadın intikam yemini eder. Yaşadığı İzmirden İstanbul'a kardeşinin intikamını almak için gelir. Kardeşinin katillerinin izini sürer, bu arada sahibi annesinin bir tanıdığı olan bir moda evinde çalışmaya başlar.Moda evinin daimi zengin müşterilerinden Demir bey ile aksi bir şekilde tanışır. Ve bundan sonra işler biraz değişir... Demir ve Süheyla...Biri dilinin ayarı olmayan ,Muştalı bir güzel.Evet doğru duydunuz eli "Maşalı" değil "Muştalı "Diğeri yakışıklı zengin, müzip biraz da sevimli bir adam. İkisi de geçmişlerinde yaşadıkları aşklardan yaralı iki insan. Birbirine zıt iki kişi düşünün bundan nasıl bir aşk doğar ? Süheyla'nın aşkı ve kardeşinin intikamı duygusu arasındaki gitgelleri. Demir'in aşka olan umutsuz yemini derken ikisinin yaşadığı macera dolu aynı zamanda kahkahalarınıza engel olamıyacağınız çok keyif veren ve yormayan bir kitap" Sen"
8/10 puan verdi
Kitap kurgusal olarak bir karışım diyebiliriz ana unsur aşk tabiki, ardından polisiye geliyor, yoğun esprili anlatım, hatrı sayılır dram da var. Kolay okunabilecek, germeyen tatlı tatlı ilerleyen bir ara verme kitabı olabilir eger ağır kitaplardan bunaldıysak. Tipik Selvi Atıcı akıcılığı var tabi ki . Hafif şairane ve bayıldığım bir tutam komedi olayları. Kitabi sevdim. Konusunu ise abartmaya gerek yok oku geç kitabı. Türk dizi film tadında kurgu.
6/10 puan verdi
Selam! Çok güzel bir kitap ile geldim. Aşırı sevdiğim bir kitap oldu. Güçlü bir kadın görmek ve naif bir adam içimi ısıtıp feminizm damarımı iyi hissettirdi :)) Kitabın konusuna gelirsem; Süheyla adında güçlü bir kadınımız, kardeşini banyo da küvetin içinde bilekleri kesili halde intihar ettiğini görünce bunun sebebini araştırmak için yollara düşer. Çünkü canım Umur'um hayata bağlı bir insandı. Sevdiği bir kız vardı, ablası, annesi vardı. Yani nedenler onu ölüme sürüklemesine izin vermezdi. Bu arada bayıldığım bir ayrıntı da Süheyla'nın yedi yaşından beri dövüş eğitimleri alması. Sanırım buna aşırı sevinmiştim okurken. Kendini korumayı öğrenen bir kadın gördüm. Evet Süheyla bu intiharın peşinden gitmek için İzmir'den kalkar ve İstanbul'a gider. Bir zaman sonra çeşitli olaylar olur ve Demir ile karşılaşır. Demir'i çok sevdim diyebilirim. Biraz önyargı ile kitapta badboy olucak falan zannetmiştim. Neyse ki olmadı. Demir, Süheyla'ya bu işte yardımcı olmak ister ve olayı birlikte çözmeye çalışırlar. Ve ben sonunu yani Umur'un intihar olayını hiç böyle beklemiyordum. Spoiler vermek istemediğim için bir şey diyemiyorum:) Tabi bu olaylar yaşanırken de araya sevgi,aşk da girer. Boğucu klişe bir aşk yoktu ve bu da beni sıkmayıp kitabın akıcı olmasını sağladı. Kafanızı dağıtmak isteyip hem birazcık polisiye ve cinayete kaçan bir kitap okumak istiyorsanız kesinlikle tavsiye ederim. Kitaplarla kalın!
10/10 puan verdi
Bu güne kadar okuduğum kitaplar daki en harika kadin karakteri okudum. Süheyla efsanesiydi. Cok cok begendim. Ultra yakışıklı olmayan bir adam ve sıradan bir güzelliği olan bir kız. Demir ve Süheyla.
%26 (112/424)
Puan vermedi
Yüz yirmi altıncı sayfadayım ve çok sıkıldım. Kurgu dağınık, ortada bir hikaye var ama sunumu sıkıcı. Sürpriz yok. Ne okuyacağımız şu anda bile belli.

Selvi Atıcı
Selvi AtıcıYazar · 12 kitap
Evli, iki kız annesi otuz yaşında bir ev hanımıyım Asıl ben buyum Her ev hanımı gibi günlük işimi, yemeğimi yapar, kızlarımla ilgilenirim.Sessiz biriyim, tüm canlıları acayip şekilde severim, dostluk ve arkadaşlığa çok önem veririm. İnsanlar için çok fazla kredim vardır, ama bittiğinde de kesin bir bitişi olur. Yazmak dışında yine ortaya bir şeyler çıkaracak ufak şeylerden hoşlanıyorum. Kalemlikler, çöp kovaları, örgü... Bunun gibi şeylerle uğraşıyorum. Favori kitap deyince benim için biraz zor oluyor Ben okuduğum her kitabı severim aslında. İçinde mutlaka alacağım bir şeyler olur. Sıkıldığım kitaplar da vardır elbette, ama genel olarak çok kısa süre içinde tırnaklarımı yiyerek okuduğum bir Milenyum serisi vardır Bunun dışında Tess Gerritsen, Jean Christophe Grange, Lisa Valdez, Judith Mcnaught, Ayşe Kulin gibi yazarları favorilerim olarak sıralayabilirim. Daha da çok var aslında Film ve dizi kültürüm çok yeni bunun için heyecanla beklediğim üç diziyi söyleyebilirim; Walking Dead, Game of Thrones ve bir de Yabancı Amma uzatmışım
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.