Kuş Masalları
2021 155. kitabı
Merhabalar :) Bugün kalemini çok sevdiğim bir yazar olan Şermin Yaşar'ın Kuş Masalları adlı kitabıyla geldim. Ben bu kitabı sömestr tatilinde Ankara' da okudum. Şermin Yaşar'dan bu zamana kadar; Dedemin Bakkalı, Göçüp Gidenler Koleksiyoncusu, Gelirken Ekmek Al, Deli Tarla adlı kitapları okumuş ve çok sevmiştim. Kuş Masalları ilk baskısı 2018'de Doğan Egmont Yayıncılık tarafından yapılan 132 sayfalık bir kitap. Şermin Yaşar'ın üstte saydığım kitaplarını okumuş biri olarak, bu sefer dilinin daha farklı olduğunu söyleyebilirim. Daha şiirsel bir dili vardı kitabın. Bu yüzden de kitabı 9 yaş ve üstü daha iyi anlayacaktır diye düşünüyorum. Aslında daha çok yetişkinlere yazılmış masallar gibi duruyor bu açıdan bakınca. Kitapta tam yedi masal var. Her bir masalda farklı bir dağ ve farklı kuş türleri üzerinden, ana temalar anlatılıyor. Hayata bakış açısının, paylaşmanın, arkadaşlığın önemi, öğrenmenin güzelliği vb konular kitapta geçen temalardandı. Kitabın kapağı ve içindeki resimlemeler de muhteşemdi. Kısacası masal seven herkese bu kitabı öneririm. Sanatla kitapla ve sevgiyle kalın dostlar.
Çocuk Edebiyatı
Kuş MasallarıŞermin Yaşar · Doğan ve Egmont Yayıncılık · 2018771 okunma