2022 25. kitabı
Herkese merhaba ! Ben Christy Brown. Şu an sol ayağım ile yazıyorum bunları desem size “hadi oradan” der inanmazsınız bana. Ama evet ben bunları size sol ayağım ile yazıyorum. Aslında zor olmuyor yani alıştığım için belki de… Sol ayağımla yazıyorum dedikten sonra hayatımı merak ettiniz mi ? belki ilginizi çekmemiştir belki de sizden farklı olduğum için merak etmiş, acaba hikayesi ne, neden sol ayağı ile yazıyor diyorsunuzdur ? Eğer öyleyse size kendi hikayemi anlattığım bu eser ile geldim. Bu eseri yazma sürecim benim için pek de kolay olmadı. Yaşadıklarımın duygusal ve tabii ki fiziksel ağırlıkları kendimi hep bir şeye başladıktan sonra geri çekmeme sebep oldu. Ama yine de durmadım. Kendim için bir şeyler yapmaya çalıştım. Tıpkı diğer insanlar gibi. Bazen pes ettim e bende insanım. Ama kendi hayatımı yoluna sokacak bir yol elbette buldum. Bu yolda bana destek olan o kadar çok insan oldu ki hiçbiri unutamam. Özellikle annem, bana hep inandı başlarda kabullenmemiş bu durumumu ama vazgeçmedi benden hep yanımdaydı. Katriona Delahunt, benim için annemden sonra en çabalayanlardan biri ve benim ilk aşkım ya da ben öyle zannettim. Bazen isyan ettim bu hayata, yaşadıklarıma hatta kendimden tiksindiğim bir dönem de oldu. Ama hangimiz bu dönemlerden geçmiyoruz ? Kendimi bulma arayışında hiç durmadan devam ettim ve siz de durmayın… İşte böyle ben Christy, bedenimin ve zihnimin neden böyle olduğunu, hayat hikayemi yazana kadar yaşadıklarımı anlattığım bu otobiyografimi size sunuyorum belki umutsuz olduğunuzda, şükredecek bir şeyiniz olmadığını hissettiğinizde ellerinizle yazabildiğinizi, kendi yemeğinizi kendinizin yediğini ya da dışarıda futbol oynayabilecek olduğunuzu hatırlayarak bir şükür ışığı yakabilirsiniz. Keşke okullarda okutulsa dediğim kitaplardan biri. O kadar duygu dolu ki her satırı, her cümlesi. Elinize aldığınızda bitirene kadar bırakamıyorsunuz. Küçük christy, genç Christy okuyan herkesin yüreğine dokunmuştur bence. Hayatımızın önemini daha da kavratan bir kitap. Başımıza ne gelirse gelsin elbette kendimizi düştüğümüz yerden kaldıracak bir hedef bulup, o hedeften vazgeçmememiz gerektiğini öyle güzel anlatıyor ki.. Şimdi yapmamız gereken sadece harekete geçmek kendimiz için. Christy başardı, neden sende başarmayasın ?
Sol AyağımChristy Brown · Nemesis Kitap · 201794,8bin okunma