2022 127. kitabı
Okunma: 08 Aralık 2022 23:01
Selam millet Günümüzde kadın cinayetlerinin daha çok farkındalığını yaşıyoruz Tam da böyle beni çok etkileyen bir kitapla geldim. İlkay Çağlıyan ve Gökçe Yıldız ile birlikte okuduk Sizi en çok etkileyen konu nedir? Kitabın Konusuna Gelecek Olursak •Kitap Selin’in ölümüyle başlıyor. •Katili on dört yıl geçse bile bulunamayan bir cinayet. •Tam on dört yıl sonra Nisan devreye giriyor. •Bir gündüz kuşağı sunucusudur Nisan. •Birçok cinayet dosyasını programında konuk etmektedir. •Ama artık o programı elinde değildir. •Hem eşi hem program yapımcısı Rıza’dan ayrılmaktadır. •Kocasının ihaneti ve geçirdiği kazayla birlikte bir de programı kaybedince tüm hayatı alt üst olur. •Beynini işgal eden ama asla Rıza izin vermediği için kapalı kutularda kalan çözülmemiş Selin’in dosyası aklına düşüyor. •İşler tam da Nisan’ın Selin’in dosyasını çözmeye başlamasıyla hareketleniyor. •Arkadaşı Gamze, eski sevgilisi aynı zamanda dedektif olan Mert ve Mert’in ortağı Koray ile dosya aydınlanmaya başlıyor. Kitabın Yorumuna Gelecek Olursak •Puanım 9 •Yazarın kalemiyle ilk defa tanıştım ve çok sevdim. •Katili ilk yüz sayfada tahmin etmeye başladım. •fakat sona geldiğimde bu kadar geniş çaplı bir cinayet beklemiyordum. •Nisan’ın azmi ve korkusuzluğuna hayran oldum. •Gamze ve Mert’in desteği Nisan’a güç verdi. •Selin için ve daha bu kaderi yaşayan birçok kadın için kitap boyunca üzüntü duydum. •Bir insanı öldürmek bu kadar kolay olmamalı. •Kitapta bir kaç edit hatası vardı ama o da hangi kitapta yok ki •Baştan sona kadar kitapta heyecan ve merak düşmedi. Sizlere alıntılar bırakarak kaçıyorum #alıntı "Kariyerim baş aşağı şekilde bir uçurumdan yuvarlandı. Nasıl toparlarım emin değilim . Toparlamak isteyip istemediğim de." "Bütün yollar sonsuza kadar dümdüz bir şekilde uzanmaz. Bazılarının keskin virajları, kiminin kasisleri vardı. Kimisinin yokuşları, inişleri. Bir yokuştan indin diye dağın zirvesinden uzaklaşmadım. O sadece senin yolunun bir kısmı." Bazı yaralar, yıllar geçse de kabuk bağlasa da aynı yerden kanardı. Ölüm acımasızdı, her yönüyle merhametsizdi. İnsanın sahip olduğu tüm saygınlığı, hak ettiği tüm mahremiyeti alıp götürüyordu. Bir kez bir cinayetin mağduru olduğunuzda artık nefes almadığını için insanlar sizin belki kendinizden bile sakladığınız düşüncelerinize, duygularınıza, anılarınıza bile girme hakkına sahip olduklarını düşünüyorlardı.
On Dördüncü YılEmel Sakallı · Mythos Yayınları · 202239 okunma