Merhaba Kitapseverler! Bugün karşınıza Katiller Çetesi serisinin yedinci kitabı ile geldim. Çıkmış olan son kitabını okumak için neredeyse aylarca bekledim çünkü devam kitabının çıkmasını bekledim ve hala maalesef çıkmadı.
İzabel, bu sefer Lydia adıyla karşımıza çıkıyor ve bu sefer ki amacı her şeyin sebebi olan Vongeut'u bulmak için Meksika'ya yola çıkar. Bu yolculukta yanında tek arkadaşı Neave'dir. Geçmişte aslında ikisinin birbirini tanıması şaşırtan bir kısım oldu.
Jarvier'in kardeşinin evine köle olarak giren Neave köle kız olarak eğitilirken, İzabel boynundaki iz yüzünden kusurlu kabul edilir ve onların eğitmeni olarak yer alır. Köle kızların satıldığı müzayede asıl amaç Vongeut'u bulmak iken Neave'nin zor durumda olması sonucu İzabel kimliğini açıklar ve ortaya attığı gerçek karşısında herkesin eli kolu bağlanır ki benim en şok olduğum sahne burasıydı.
Bir kitabın ana karakteri sevilir ama benim içimde İzabel'e karşı en küçük bir sevgi yok. Benim için itici bir karakter ve bu kitapta bunu çok güzel doğruladı.
Birliğin lideri olan Victor ise İzabel'in ondan ayrılığından sonra kendince kararlar alır ve İzabel'in büyük sırrının ortaya çıkması sonucunda yıkılır. Çünkü İzabel'in asıl birliğe girme amacı önceden kölesi olduğu Jarvier'e yardım ederek üzerine milyonlarca ödül konan Victor Faust'u onun tuzağına düşürmektir. Suikastçı olan Victor aşkın onu değiştirdiğini düşünerek kendi hayatı hakkında radikal kararlar alır.
Fredrik, benim en sevdiğim karakter ve kesinlikle yan karakter olmaması gereken birisi. Kardeşi gibi gördüğü İzabel'in peşine Meksika'ya adam yollaması ama hiçbir şeyin yolunda gitmemesi, sonucunda ağır bir darbe alması kötü oldu.
Aslında seri bu kitaptan sonra başlıyor bence. Çünkü Niklas ve Fredrik'in pusuya düşürülmesi, Victor'un farklı bir karar alması ve ortaya çıkan gerçekler yüzünden birliğin aslında dağılması hepsini ayrı bir yere sürüklüyor.
Serinin devamını merakla bekliyorum. Umarım en kısa zamanda yeni kitap çıkar ve bizde okuruz.