·120 syf.····Okunma: 13 Aralık 2022 07:25 Tolstoy'un Yaşamı, yazarda büyük bir hayranlık uyandırmış ve onu bütünüyle inceleyerek bu kitabı yazmasına vesile olmuştur. 2 yaşındayken annesini, 9 yaşındayken de babasını kaybetmiştir.
Söylediğine göre, daha beş yaşında, “yaşamın bir eğlence değil, çok ağır bir iş” olduğunu sezmiş ve bu sözlerine kitapta da yer verilmiştir. Tolstoy daima ruhsal ve düşünsel acılar çekmiştir hayatında. Bu durum da onun romanlarının salt estetik yönlü değil düşünsel yönü ağır basacak şekilde yazılmasını sağlamıştır. Tolstoy 'un kırsal kesime olan aşkı, onun kalabalıktan ve zenginlikten uzak sade bir hayats yaşama isteğini uyandırsa da eşinin tam tersi zenginliğe ve gösterişe olan düşkünlüğü Tolstoy 'u bir müddet bu arzusundan uzaklaştırmış ve kitaplarından gelen geliri insanlığa bağışlamak istemesi tartışmalarını arttırınca huzuru ailesinden uzaklaşmakta bulmuş gittiği yerde zatüreden dolayı ölmüştür. Onu yazarımızın murekkebinden tanımak benim için eşsiz bir eser olup, Tolstoy'u okudukça; değerine daha da değer katıyordu. Kesinlikle okunmasını tavsiye eder, Keyifli okumalar dilerim kıymetli saygı değer okuyucu arkadaşlarım. Huzurla ve kotaplarla demlenmeniz dileğiyle. Saygılar