Merhaba.
Açlık Sanatçısı kitabı üzerine nasıl bir inceleme yazmam gerektiği konusunda uzun müddet düşündüm. Yazacağım şeyler nelere dair olmalı, nelerden bahsetmeliyim diye. Lakin nihai olarak elde tutulur bir şeyler bulamadım. Öncelikle Franz Kafka sevdiğim yazarlardandır. Kendisine ait diliyle ve olay örgüsüyle diğer yazarlardan kendisini pek çok yönüyle ayırt edebiliyor. Bu eseri de bir hayli öyle. Bir olay örügüsü etrafında dönmeyen eser bir çok hikayeden teşekkül etmektedir. En sevdiğimi ise kitabın ismiyle de müsemma "Açlık Sanatçısı" oldu.
Açlık sanatçısı adı verilen sanatkârın hissettikleri ve sanatına dair gayelerini büyük bir ustalıkla neşretmiş gerçekten Franz Kafka. Kitap bazı kısımları dışında anlaşılması gayet kolay olan bir dile sahip. Lakin dediğim üzere bazı hikayeler ise defaatle de okunsa biraz muamma kalan türden. Sizleri tekrar başa dönmeniz noktasında aciz bırakıyor.
Sayfa sayısı az olduğundan mütevellit bir çırpıda okuyup bitirebileceğiniz bir eser. Lakin doyum sağlamanız ne kadar süre alır orası meçhul. Sizlere bu Franz Kafka eserini okuyacaklar listenizde ve kitaplığınızda bulundurmalısınız diye tavsiye etmek istiyorum. Şimdiden okuyanlar ve okuyacak olanlara keyifli okumalar dilerim..