Balonla Beş Hafta
2022 95. kitabı
Okunma: 08 Aralık 2022 09:20
Jules Verne çok seviyorum fakat iki kitabında büyük hüsrana uğradım diyebilirim. Birincisi ‘Ay’a Yolculuk’ ikincisi de bu kitap, ‘Balonla Beş Hafta’ Neden hüsrana uğradığımı söylemem gerekirse: Ben çok fazla detay, hesap kitap, ayrıntı sevmiyorum. Evet dozunda olursa sıkıntı yok ama Jules Verne bu iki kitabında dozu fazla aşmış(bana göre). Bir balonla seyahate çıkacaksın, 200 sayfa boyunca matematik işlemi okudum yapma be Jules Verne.. evet aslında bu durum kitabın ne kadar gerçekçi yazıldığının bir kanıtı fakat ben bu tarzı sevmiyorum. O kadar çok işlem yapıldı ki artık beynim yandı yani bir yerde, çok sıkıldım okurken. Şu balon artık bir havalansa da rahat etsek diye diye 200 sayfa geçti zaten. Balon havalandı hadi dedim şimdi artık olaylar başlar ama yok.. Balonla yaptıkları seyahatte de pek bir olay olmadı açıkçası.. Yani şöyle söyleyeyim sürekli bir arıza çıktı ve onu gidermeye çalıştılar hadi yine hesap kitap matematiksel işlemler, ya da mola verdikleri yerde bazı problemler yaşandı orada yaşayan insanlardan kaynaklanan onlarla uğraştılar. Yani sürekli bir tekrar içerisindeydi kitap. Açıkçası vaaaovv luk bir şey okumadım. Sevemedim ısınamadım bir türlü kitaba ve bazı yerleri artık gerçekten hızlıca okuduğumu itiraf ediyorum. Tavsiye etmiyorum demiyorum ama çünkü eminim bu tarzı sevenler de vardır. Ben örneğin Marslı kitabını da sevmemiştim, oradaki adamın günlüklerinde de sürekli matematik işlemleri vardı ve bu beni okurken çok yormuştu bu yüzden kitabı hiç sevmemiştim. Balonla beş haftayı da aynı şekilde Marslı’ya benzettim. Benim kitap ile ilgili düşüncelerim bu şekilde arkadaşlar. Tarzı bana uyan kişiler kitabı es geçebilir.
Edebiyat & Roman
Balonla Beş HaftaJules Verne · İş Bankası Kültür Yayınları · 20217,4bin okunma