Uzaylı ırkı L'eihr Dünya ile bağlantıya geçmiş ve artık evrensel ilişkiler kurulmaya başlanan bir dönem. Kültürel etkileşim amacıyla ilk gezegenler arası öğrenci değişim programı düzenleniyor. L'eihrli üç öğrenci Dünyalı üç okul birincisinin evinde misafir olarak kalacak. Daha sonra da bu dünyalılar L'eihr'e gidecek. Cara Sweeney'de Amerika'dan seçilen kişi. Aelyx böylece Cara'nın evinde kalmaya başlıyor.
Güzel bir seri, kitabı sevip sevmemeniz kesinle kitaba başlarken beklentinize bağlı. Eğer savaş ya da çok iyi bir bilim kurgu okumayı bekliyorsanız bu kitap sizin zevkinize pek gitmez gibi. Tam olarak 12-17 yaş arası gençlik kitabı. Bildiğimiz uzaydan gelen çocuk liseye gidiyor yani. Ben de okuduğumda 16 yaşındaydım o yüzden çok sevmiştim ama şu an okusam güzel bir kurgu ama daha fazla şey olmasını beklerdim derdim herhalde. Özellikle savaş bekliyordum ama savaşçı kitabında da öyle büyük bir olay okumuyoruz. Fantastik ve lise gençlik kitabı. O zamana göre değerlendiriyorum ve eğer lise öğrencisiyseniz çok fazla fanastik kitap okumadıysanız bence beğeneceksiniz.