Lyon’da Düğün - Stefan Zweig / Kitap Yorumu
2022 47. kitabı
Okunma: 14 Aralık 2022 23:02
Kitapta yer alan 3 hikaye bulunuyor; 1. Lyon'da Düğün 2. İki Yalnız İnsan 3. Wondrak Lyon’da Düğün Fransız Devrimi sırasında yaşanan bir aşkın hikâyesi. Kurşuna dizilecek mahkumlar hayatın onlara direttiği olayları son günleri olduğunu bilmelerine rağmen yaşamaya devam ediyor. Doğmak, evlenmek, doğurmak ve ölmek gibi. Hayatta en çok istediklerimiz mi gelir aklımıza yaşayacağımız son gün.. Benim için öyle sanırım. Ya o çok istediğimiz şeyleri yaşayabilseydik mutlu mu giderdik ölüme? Mutlu ölmek gerçekten mümkün olabilir mi? İki Yalnız İnsan Dış görünüşleri yüzünden yalnız olan iki insanı konu alıyor kitap ve bu iki insanın nasıl bir araya gelip dertlerini acılarını birbirleriyle paylaştıklarını. Yaşadıkları toplum bu iki yalnız insanı ve acılarını birbirleriyle buluşturuyor. Acılarını birbirleriyle paylaştıkça dahada yakınlaşıyorlar. Kitabın sonu gelince istemsiz güldüm bence komik bir şekilde bitirilmişti. Wondrak Toplum tarafından fiziksel özelliğinden dolayı dışlanan alay konusu olan bir kadının hikayesini anlatıyor. Bu üç hikayenin en uzun hikayesi olmasına rağmen kitap bittiğinde sonrası da olmalıydı dedim. Sonucu net bir yere bağlanmasada yinede kitap içerisinde ki kadının isyan ettikleri ve kitabın verdiği mesaj önemliydi. "Hayat mucizeleri sevse de, gerçek mucizeler konusunda cimri davranır." "İnsanlardan nefret edecek gücü olmadığı gibi onları sevme arzusu da yoktu." "suskun düşüncelerle konuşmaya başlayan bir sessizlik." "acı çeken herkes gibi acı çekmekten memnundu." Stefan Zweig Lyon’da Düğün
Lyon’da DüğünStefan Zweig · İş Bankası Kültür Yayınları · 202139bin okunma