Cennete Otostop
Aşırı yaygın olma sebebiyle merak etmiş olduğum bir eserdi ama sonradan,içeriğinin İslam'ı bulmuş müminlerin röportajları olduğunu gördüğümde şaşırdım.Yahudi, Hristiyan,Misyoner,Budist,Rahip,Şarkıcı ve daha birçok halden İslam'ı bulmuş kardeşlerimiz ve serüvenleri.Onların kültürleri,nelerden geçtikleri ve onların dininin, üzerlerindeki halleri ve olumsuzlukları öğrenmek isteyen, bunları kendine bilgi birikimi edinmek isteyenler ve İslamın güzelliğini tekrar müşahede etmek için güzel bir kitap. Ama bence elzem değil.
Ben Sözü Müstakim Kılmak Ebubekir Sifil eseri ile tevafuk aynı vakitlerde okudum bu kitabı, Ebubekir Sifilin basa basa anlattığı "batı" toplumu ve "Yahudi/Hristiyan/İncil/Tevrat" gibi teferruatına inilmiş konular,bu eserle beraber okuyunca örnekler gördüğüm ve 'evet aynen böyle,onlarda o kültür ve dinde yaşamış kişiler olarak eski hallerinden,kültürlerinden bunları anlatıyorlar,ne kadar da doğru 'dediğim 'birebir o durumlarda kalmış kişilerden' örnekleme gibi okuduğum, beraberce iki güzel kitap oldu.