Kitabı yorumlamaya geçmeden önce size biraz konusundan bahsedeyim:
Şu an da bildiğimiz ABD seller yüzünden hasar görüp ikiye ayrılıyor Amerika Kolonileri ve Amerika Cumhuriyeti olarak. Ve bu iki devlet sürekli savaş içinde ve Cumhuriyet halkının yoksul kesimi sefalet içinde ve ayrıca veba ile uğraşıyorlar oysa soylu kesimin vebadan endişenlemelerine dahi gerek yok.
Cumhuriyet halkının en iyi olanlarla devam etmesi için bir deneme sistemi var, buradaki tam puan 1500 eğer bu puanı alırsanız en iyi üniversiteye gidip çok zengin olabilirsiniz, 1450 üstü alırsanız yine iyi bir üniversiteye gidip orduya katılabilirsiniz, ama 1000 altı bir not alırsanız Cumhuriyet tarafından öldürülürsünüz.
Day kendi denemesini geçmemişti ve Cumhuriyetin en çok arananlar listesindeydi henüz 15 yaşındayken işlediği suçlar gerçekten hayret verici, June ise Cumhuriyetin gözde dehalarındandır çünkü o kendi denemesinden 1500 tam puan almıştır ve daha önce tam not alan kimse yoktur.
Bu ikilinin yolu kesişir ve tüm olaylar burada başlar.
O kadar güzel anlatılmışki kitap ben tekrardan Marie Lu' nun kalemine hayran oldum. Olaylar güzel işlenmişti asla sıkılmazsınız tüm seriyi yaklaşık -1000 küsur sayfa- 1 haftada bitirdim öyle söyleyeyim. olaylar iki bakış ile anlatılıyor Day ve June. Çok uzatmak istemiyorum kısacasi bu kitabı okuyuunn!