2022 31. kitabı
Okunma: 17 Aralık 2022 14:50
Hüseyin Rahmi... Yaşasaydı gerçekten tanışmak isteyeceğim bir yazar. Bir dönem incelemek isteseydim tarih kitabı yerine senin kitapların okumam yeterli olurdu herhalde. Bir yazar düşünün dönemin tüm sokak yaşantısını, etnik yapısını, ağız özellikleri suistimal edilen ve yozlaştırılan akıldan uzaklaştırılmış dini değerlerini tüm aksaklıkları ile size yansıtıyor. Efsuncu Baba romanı sofu görünümlü ama inandığı şeyler hurafeden ileriye gitmeye Ebulfazl Enveri'nin akla hayale sığmayacak efsunlara, tılsımlara nasıl kafayı takarak gülünç duruma düştüğünü ve hatta hayatını çekilmez bir noktaya nasıl getirdiğini, bu uğurda yer yer kullanıldığını, mükemmel bir üslup harika bir olaya örgüsü ile bizlere sunmuş. Gülmeli meraklanmalı şaşırmalı kısa ama keşke bitmeseydi diyeceğiniz bir eser.
Efsuncu BabaHüseyin Rahmi Gürpınar · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202010,9bin okunma
7,5bin Gösterim
Kesinlikle katılıyorum. Tanışmayı sohbet etmeyi çok isterdim. Şahane bir yazar.👏
Ben kesinlikle katılmıyorum çünkü kendisi kadınları kitaplarında değersizleştiren asla kadın düşüncelerine önem vermeyen ve kitaplarında açıkça kadınları hor gören ve bu tarz diyalogları kitaplarında özellikle kadınların arasında yaptıran bir yazar özellikle cadı kitabının ilk 6 sf okursan ne demek istediğimi anlarsin
Bibliyofil Munis
Eylül yılmaz ben demek istediğimi net açıkladım bir önceki yorumda kendinizi tekrar edip duruyorsunuz. Dilaşup da feminen kesime göre kadını zayıf gösteren bir karakter olarak görülebilir tartışmaya açık bir konu. Üslubunu sevmemiş olabilirsiniz bende seviyorum.
Hüseyin Rahmi'nin hangi eserini önerirsiniz?
Bibliyofil Munis
Hepsi güzel ama ben en çok Kuyrukluyıldız altında bir izdivaç çok beğendim