Harikaydı
2022 23. kitabı
Merhaba arkadaşlar. Bugün hava uyanıyor serisinin ikinci kitabıyla karşınızdayım. Öncelikle şunu belirtmeden geçemeyeceğim ikinci kitap her anlamda birinci kitaptan çok daha başarılıydı. Dil ve anlatım yönünden yazar kendini geliştirmiş ve kurguyu daha heyecanlı detaylarla hareketlendirmişti. Bu yüzden benden oldukça yüksek bir puan aldı. Gelelim kitabın konusuna. Bir kütüphaneci çırağı olan Whalla Yaşadıkları o korkunç geceden sonra hiç hak etmediği bir ithamla Rüzgârgüdücü olarak kuzeydeki savaşa gönderilir. Kendisi askeri bilgilerden ve savaş taktiklerinden habersiz olduğu için bulunduğu durumdan oldukça rahatsızdır. Elbette savaşın en keskin olduğu anlarda bile Aldrik onu yalnız bırakmayıp ve güçlerini keşfettiği o özel anlara eşlik eder. Ne yazıkki yaşadığı korkunç olaylar Whalla’nın her gece kabuslar görmesine sebep olur ve bu durum Whalla’yı psikolojik bunalıma sokarken ikiliyi biraz daha yakınlaştırır. Whalla ve Aldrik’i neler beklemektedir? Whalla keşfettiği güçleriyle kötü talihini yenebilecek midir? Bazı YouTubeerların kitabın abartıldığı kadar güzel olmadığını söylediğini hatırlıyorum.. Fakat bu sözün samimiyetine pek inandığımı söyleyemem. Çektikleri maraton videolarındaki fantastik bozması kitapları beğendiklerine görünce iyi bir okur olmadıklarına kanaat getirdim. Kesinlikle tavsiye ederim.
Ateş DüşüyorElise Kova · Yabancı · 20183,228 okunma