Thomas More’un hayatını ve eserin geçmişle, günümüzle ve diğer Ütopi ve distopi kitapları ile karşılaştırmalar şeklinde bir inceleme yazısı ile birlikte sunan basımevi gerçekten de okur açısından takdire şayan bir iş çıkarmış. Thomas More, Rönesans ve hümanizm savunucusu olan ancak reforma karşı duran ve koyu bir katolik inancı olması sebebi ile VIII. Henry tarafından devlete karşı gelmek suçuyla idam ettirilen bir yargıç, yazar, düşünür ve felsefeci. Karl Kautsky tarafından “dünyanın ilk sosyalisti” olarak değerlendirilen More’un kaleme aldığı eserinde tanrı inancının olduğu ancak diğer tüm dinlere karşı hoşgörünün öne çıktığı, ruhun ölümsüzlüğüne inanan bir ada toplumunda sınıf ayrımının kalktığı , eğitim eşitliğinin olduğu, paranın kullanılmadığı , süse ve değerli madenlere itibar edilmediği salt öteki dünyadaki mutluluk değil içinde bulunduğumuz dünya nimetlerinden faydalanıp bu yaşamda mutlu olmayı amaç edinen günde 6 saat çalışan ama refah içinde aynı kıyafetler ve aynı ortamlarda yaşayan uygar bir topluma tanık oluyoruz.