2022 140. kitabı
Okunma: 18 Aralık 2022 19:56
Yeşilçam filmlerini aratmayan son derece gerçekçi bir kurgu eseri olan Masumiyet Müzesi ile geldim "Hayatımın en mutlu anıymış bilmiyordum." diye başlıyor kitap. Zengin bir istanbullu olan Kemal, nişanlanma arifesinde iken bir akrabasının kızına, Füsun'a aşık oluyor, bu yasak aşk üzerine kitap akıyor gidiyor. Kemal saplantılı takıntılı bir aşık bu yüzden zaman zaman beni buhrana sürükleyen halleri de oldu. Çok gerçekçi biri, kurgu olması beni çok şaşırtsa da kitabın verdiği zevki azaltmadı kesinlikle. Bu hem yasak, hem saplantılı, hem de psikopatça aşkın Kemal'i sürüklediği durumları okuyoruz. Sevgilisinden çaldığı eşyaların da detaylı anlatımı kafamızda o eşyaları canlandırmamızı sağlıyor ve müzeyi merak ettiriyor. Ne Füsunmuş arkadaş dedirttiren bir saplantı... İlk sayfalarda hikaye beni alıp götürse de kitabın ortalarında biraz tıkandım devamını getirmekte zorlandım sebebi yazarın bizi betimlemelere boğması. Orhan pamuk betimele konusunda oldukça başarılı olsa da benim gibi tezcanlı iseniz bu biraz sabrınızı sınayabilir. Bir süre sonra hikayeden ziyade yazarın kelimelerle nasıl oynadığını hayranlıkla okuyup, cümleler arasında yolculuğa çıkmış gibi hissettim. Kitap salt aşk üzerine değil, cinsellik sıkca yer alıyor. Kadınların bekaret konusu da çokca dillendirilmiş. O dönemde bakire olmayan kızlara toplumun baskısı, ön yargısı, avrupalı kızlar ile türk kızlarının kıyaslanması, özentilik çok güzel işlenmiş. Başı ve sonu merak dolu iken, ortası ise hem konu olarak hem teknik olarak detaylara boğulmuş bir eser bence. Sabır isteyen bir cinsten. Tamamen bir aşk kitabı mı yoksa hastalık ve takıntı mı kendi içimde bunu hala tartışıyorum. Sizlerin de düşüncelerini merak ediyorum, ve tavsiye ediyorum tabii ki, en kısa zamanda müzesini ziyaret etmek istiyorum kitabın içinde müzeye ücretsiz girebileceğiniz bir bilet yer alıyor. kitapla kalın sevgiler
Masumiyet MüzesiOrhan Pamuk · Yapı Kredi Yayınları · 202460,4bin okunma
1.127 Gösterim
Masumiyet Müzesi nasıl kurgu olabilir ya , aklım almıyor 💆🏼‍♀️
Evincebioglu
Değil mi ya maalesef öyle :(
İncelemeniz üzere en kısa sürede temin edip okuyacağım.
Evincebioglu
Keyifli okumalar diliyorum ❤️🫶🏼
yeni bitirdim sonu beni hayal kırıklığına uğrattı 🤦🏽‍♀️