Haysiyet
2022 5. kitabı
Okunma: 18 Aralık 2022 22:12
Ece hanım mesleğinin hakkını sözlü olarak verdiği gibi yazıya dökerekte vermiş. Yazarımızın kitabı bölümlerden oluşmaktadır. Ben kitabı bir haber bülteni olarak gördüm. Her bölümde bir haber okudum. Bu haber bazı bölümlerde ders niteliğinde. Yazarın bir kaç bölümlerine hayran kaldım. Kendini bilmenin doğru yolu bulmanın da cevap da ancak ve ancak doğru soru sormaktan geçtiği söyler. Soru sormanın özgürlük, edebiyat mantık olduğunu ihtiyacımız olan cevaplara ancak doğru sorular sorarak bulacağımızı söyler. Yazar Kitaptaki bir kaç bölümdeki hikayeler anlatır ve bu hikayelerden bize dersler çıkarmamızı söyler örnek olarak mini mini bir kuş donmuştu hikayesinde anlattığı gibi her üstüne pisleyeni düşmanın sanma, seni her pislikten çıkaranı dostun sanma der. Sormayan sorgulamayan apotalize olan bir kuşağın nekadar başarılı olduğunu bize anlatıyor. Bir şeylerin nekadar çok tekrarlandığını nekadar fazla olduğunu ve bunun sosyolojik bir kavrama nasıl dönüştüğünü japonların yalnız ölümlerinin artması örneği ile kitabında yer ediniyor. Kitabın başında ki bölümlede de geçen; konuşma özgürlüğüm olmasa ekmeğimi kimin çaldığını nasıl anlatacağım cümlesi ilede anlayabileceğimiz üzere ülkemizde bir özgürlük sorununun yaşadığı anlatılmaktadır kitabın ortalarına doğru ideal bir devletşn yapması gerekenlenlerin neler oldupunu ve kitabın sonrada insanların insanlarımızın tahammül seviyelerinin çok düşük olduğu ve ezici çoğunluğunun eğitimsiz ve. Karşısındakini güçsüz gördüpünde ezdiğinin bir haberini yapmıştır. Çok keyifli bilgi dolu bir kitap tebrik ederim.
HaysiyetEce Üner · Destek Yayınları · 20211,775 okunma