Hayata dair birçok konuya değinen bu kitabı severek okudum.Düşündüğünü söylemekten korkarsan düşünmekten de korkarsın diyerek düşünce özgürlüğümüzün kısıtlandırıldığı bu zamanlarda bize bazı şeyleri hatırlatmak ve silkelemek istercesine cesurca 2020nin özetini çıkarmış bizim için.
Ece Üner sadece kendi ülkemizde değil tüm dünyadaki sistemi çok ince ve ilmek ilmek işlemiş.
Kitap Ece Üner’in bilgi birikimini,deneyimini,çifte standartı, haklıyı haksızı, insan onurunu, kısacası seni beni konu ediyor.Aynı zamanda Haysiyet kitabı ülkedeki ekonomik problemler, covid19 hastalık devlet politikaları, eğitim sistemi sorunları, evlilik, spor, Maradona gibi çeşitli konularda Ece Ünerin fikirlerini derlediği kitaptır.
Kendisini kelimelere aşık bir birey olarak tanımlayan Ece Üner, bu kitabında çok sayıda yazardan ve ünlü düşünürden aldığı sözler ile kitap içeriğine değer katmış.
Ülkenin yaralarına temas eden, sosyal mesajlar içeren çok akıcı bir kitaptı.Kitap her anlamda hem bir genel kültür kazandırıyor, hem de bakış açınızı genişletiyor.