Puan vermedi·336 syf.····Okunma: 19 Aralık 2022 13:06 Daniel Defoe tarafından yazılan Robinson Crusoe, realist romanların en güzel örneklerinden biridir. Kahramanlarının karakterleri gerçekçi bir dille anlatılmış ama onların ruhsal durumlarından söz edilmemiştir. Eserde romanın kahramanı Robinson Crusoe’nun serüvenleri anlatılmıştır. Emperyalist düşüncesine ve sömürgecilik düşüncesine yer verilmektedir.
Orta halli bir İngiliz ailenin çocuğu olan Robinson denizlere açılıp dünyayı dolaşmak, serüvenler yaşamak istemektedir. Ailesi ise iyi bir işte sakin bir hayat sürmesini istemektedir. Bir gece ailesinden gizli, bir ticaret gemisiyle denizlere açılır.
Okurun düşüncesi:
Bu kitap bana durumlar ne olursa olsun hayattan asla vazgeçmemeyi öğretti. Kitaptan sonra ayaklarım yere daha sağlam bastı. İnanç kavramı beynime daha çok oturdu. Ne için inandığımı çok net bir şekilde görebildim. İnsanoğlunun bir yaratıcının eseri olduğunu gördüm. Yaratıcı kavramı hayatımıza gerçekten çok yön veriyor. Fakat biz bunu göremiyoruz, anlayamıyoruz, hissedemiyoruz.
Son olarak bu kitap bana bir klasiğin asla bitmeyeceğini ve dönüp dönüp tekrardan altını çizdiğim yerleri okumam gerektiğini öğretti.
Herkese keyifli okumalar diliyorum:))))